Пишний торт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 50 хв.
Наближається свято і ви шукайте цікаві ідеї, як приготувати пишний торт з смачненьким кремом? Тоді не проходите мимо і звернути увагу на це приголомшливо апетитне шоколадне творіння.
Опис приготування:
Якщо ви любите шоколадні торти, то цей рецепт напевно доведеться вам до смаку. Повітряний корж, перемазаний ніжним кремом з посипанням з какао - це відмінний варіант для святкового десерту. Крім того, ви завжди можете доповнити рецепт горішками, наприклад. Прекрасний приклад нескладної насправді випічки, яка підкорює своїм смаком!
- Вершкове масло - 150 грам
- Шоколад - 370 грам(200 г в тісто, 170 - в вершках, )
- Яйце - 8 штук
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Крем-сир - 250 грам
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Вершки - 1 Склянка
- Шоколадний лікер - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
- Какао - За смаком (для прикраси)
1. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з половиною цукру і збийте до пишності.
2. Паралельно розтопіть шоколад і остудіть трохи.
3. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні викладіть в масло, продовжуючи збивати.
4. Додайте шоколад і перемішайте до однорідності.
5. В окремій мисочці з'єднайте сухі інгредієнти: просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Перемішайте.
6. З'єднайте всі разом, продовжуючи перемішувати.
7. Окремо збийте білки з цукром, що залишився до пишних піків.
8. Додайте білки і дуже акуратно перемішайте, щоб маса залишалася пишною.
9. З отриманої кількості тіста вийде 3 коржа. Можна розділити тісто відразу або випекти один дуже високий корж, а потім його акуратно розрізати.
10. Для приготування крему збийте крем-сир зі згущеним молоком.
11. Додайте розтоплений шоколад, продовжуючи збивати.
12. В окремій мисочці збийте вершки до пишних піків.
13. Додайте вершки в крем і акуратно перемішайте.
14. Якщо ви пекли 3 окремих коржа, розріжте кожен навпіл. Якщо 1, то, відповідно, з 6 коржів.
15. Кожен корж при бажанні можна просочити цукровим сиропом або лікером, якщо тортик їстимуть тільки дорослі. Промажьте кремом.
16. Перемажьте все коржі кремом, а залишки розподіліть на борту.
17. Присипте просіяним какао і прикрасьте за смаком. Залиште тортик, щоб він добре просочився.
18. Ось такий пишний, ніжний і неймовірно смачний торт вийшов в результаті. Приємного чаювання!