Пироги з маком
(покроковий рецепт з фото)
Гості на порозі, а у вас нічого поставити на стіл до чаю? Рекомендую вам швидкий, смачний і простий рецепт, як приготувати пироги з маком, які можна подати зі згущеним молоком, сметаною або варенням.
Всім добре відомі пироги з маком з дріжджового або листкового тіста. Сьогодні розповім про простому і доступному рецепті пирога без тесту, а на основі тертого яблука. До нього можна додати тертий гарбуз або кабачки. Пиріг до столу подають вже остиглим.
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Мак - 100 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Яблука - 2 штуки
- Лимонна цедра - За смаком
1. Мак подрібніть в кавомолці і перекладіть в миску, додайте до нього вершки і рослинне масло. Вимийте і очистіть яблука, натріть їх на крупній тертці і перекладіть в миску до маку.
2. Додайте борошно, цукор, соду і цедру одного лимона, гарненько все перемішайте.
3. Форму для випічки застеліть пергаментом і перелийте тісто, розрівняйте лопаткою.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, потім перекладіть його з форми і охолодіть.
5. Подавайте пиріг вже остиглим, зі згущеним молоком. Смачного!