Рецепт Пироги з маком фото

Пироги з маком
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Фрукти , Яблука , Яйця , Мак
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Гості на порозі, а у вас нічого поставити на стіл до чаю? Рекомендую вам швидкий, смачний і простий рецепт, як приготувати пироги з маком, які можна подати зі згущеним молоком, сметаною або варенням.

Опис приготування:

Всім добре відомі пироги з маком з дріжджового або листкового тіста. Сьогодні розповім про простому і доступному рецепті пирога без тесту, а на основі тертого яблука. До нього можна додати тертий гарбуз або кабачки. Пиріг до столу подають вже остиглим.

  • Яйця - 1 штука
  • Борошно - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Мак - 100 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Яблука - 2 штуки
  • Лимонна цедра - За смаком
пироги з маком - фото крок 1
1. Мак подрібніть в кавомолці і перекладіть в миску, додайте до нього вершки і рослинне масло. Вимийте і очистіть яблука, натріть їх на крупній тертці і перекладіть в миску до маку.
пироги з маком - фото крок 2
2. Додайте борошно, цукор, соду і цедру одного лимона, гарненько все перемішайте.
пироги з маком - фото крок 3
3. Форму для випічки застеліть пергаментом і перелийте тісто, розрівняйте лопаткою.
пироги з маком - фото крок 4
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, потім перекладіть його з форми і охолодіть.
пироги з маком - фото крок 5
5. Подавайте пиріг вже остиглим, зі згущеним молоком. Смачного!

Схожі рецепти