Курячі міні-пироги в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Курячі міні-пироги в горщиках або порційних формочках запікаються під тонким тестом. При цьому вся начинка залишається соковитою і всі аромати зберігаються під хрусткою скоринкою листкового тіста. Пригощайтеся!
Рецепт, як приготувати курячі міні-пироги в горщиках, розрахований для порціонної подачі в 6 маленьких формочках для запікання (або рамекінов). При їх наявності швидко приготувати таке ситне і смачне блюдо у вас не складе труднощів. Приємних вам клопоту на кухні!
- Тісто листкове - 250 грам
- Куряча грудка - 1 штука (відварна)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1 пучок
- Кмин - 1 Чайна ложка (мелений)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Бульйон курячий - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Зелений горошок - 2/3 склянки
- Яйце - 1 штука
Підготуйте основні продукти. Тісто заздалегідь дістаньте з морозильника. Овочі помийте і очистіть.
Овочі наріжте дрібними кубиками. На сковороді розігрійте оливкову олію і пасеруйте овочі до золотистої скоринки.
Додайте подрібнений базилік, кмин, сіль і перець за смаком.
Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння.
Додайте вершкове масло і борошно, розмішайте і готуйте до загустіння.
Додайте подрібнену курячу грудку, зелений горошок, перемішайте, накрийте кришкою, зніміть з вогню. Начинка повинна бути густий, але залишитися соковитою.
Начинку розкладіть по рамекінам або порційних формочках для запікання.
Тісто розкачати в тонкий пласт. Розріжте на смужки шириною приблизно по 2 см. Переплетіть смужки так, як показано на фото. Візерунок - "гусячі лапки" : палітурка через 3 смужки.
Потім з палітурки виріжте кола, по діаметру рамекінов.
Акуратно, за допомогою лопатки, перенесіть заготовки з тіста на формочки і змастіть зверху злегка збитим яйцем. Поставте запікатися в розігріту до градусів духовку на 35-40 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте до столу. Смачного!