Міні-пироги з куркою, рисом і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку, тоді ви повинні підготувати мініатюрні, але дуже ситні пироги з начинкою з курочки, рису і баклажанів. Упевнений, що ви оціните цей рецепт по достоїнству!
В разі, якщо у вас немає хлібопічки, яка приготує за вас відмінне тісто, зробіть це традиційним способом, тобто своїми руками Головне, щоб після замісу тісто як слід "підійшло" в теплі і стало пишним. Розмір пирогів залежить від форми для випічки, я використовував невеликі формочки, нагадують невеликі, але глибокі блюдця. Вдалого приготування!
- Ряжанка - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Мал - 1/2 склянки
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Куряче філе - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
Приготуємо тісто. Найзручніше для цього скористатися хлебопечкой, саме так готував я сам. Влийте в чашу ряжанку і розтоплене вершкове масло, потім вбийте яйця і засипте цукор з сіллю.
Засипаємо борошно з дріжджами. Переводимо хлібопічку в режим "тісто" з 2 годину.
Відваріть рис в киплячій підсоленій воді практично до готовності.
Баклажан промийте і поріжте кубиками. Також наріжте куряче філе.
Подрібніть цибулю, а потім обсмажте його на маслі до легкої золотистої.
Додайте баклажан, курку і порізані кубиками томати. Перемішайте, потім тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.
З'єднайте зажарку з звареним рисом, додайте сіль і перець, перемішайте.
Обімніть тісто, розділіть його на невеликі частини, кожну розкачати завтовшки 3 мм і викладіть у форму так, щоб звисали краю. Усередині розкладіть начинку.
Накрийте розкатаним шаром тіста начинку, кінець кліпу. По центру виконайте дірочку для виходу пари.
Змастіть пиріг збитим яйцем, присипте кунжутом. Випікайте в духовці 20 хвилин, температура - 180 градусів.
Смачного!