Рецепт Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) фото

Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 15
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Всі ми любимо пироги, але іноді хочеться різноманітності, відійти від традиційної шарлотки або пирога з капустою. Тому сьогодні я розповім, як приготувати фидджин (осетинські пироги з м'ясом)!

Опис приготування:

Fıddjın (або по-іншому осетинський пиріг) - це традиційне і всім відоме блюдо. І сьогодні ми з вами приготуємо його за класичним рецептом, яким люб'язно поділилася одна знайома мені корінна осетинкою з роботи. Не можу сказати, що рецепт простий і швидкий в приготуванні, але смак випічки виходить просто приголомшливий, так що витрачений час того варто!

Оскільки з вказаної кількості інгредієнтів виходить три пирога, то їх можна зробити різними. Такі пироги можна готувати з будь-якою начинкою, але у нас з вами будуть м'ясні. Приступимо!

  • Борошно - 800 грам
  • Вода - 0, 5 L
  • Дріжджі - 1 штука (пакетик)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Фарш - 1 кілограм (яловичий)
  • Ріпчаста цибуля - 4 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 1
В окремому посуді змішуємо воду (обов'язково теплу! ), дріжджі і цукор. Ми залишаємо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі розчинилися.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 2
В окрему миску просіваємо борошно. Додаємо щіпку солі. Поступово тонкою цівкою додаємо змішану з дріжджами і цукром воду. Вимішуємо тісто, поки воно не стане блискучим і еластичним.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 3
Змащуємо миску рослинним маслом, викладаємо в неї тісто, його також змащуємо зверху маслом. Накриваємо миску рушником і відправляємо в тепле місце на півтори години.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 4
Поки тісто піднімається, готуємо начинку: змішуємо фарш з порубаним кубиками цибулею і подрібненим часником, додаємо сіль за смаком.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 5
Через півтори години тісто має збільшитися в розмірі приблизно в три рази.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 6
Тісто обминають (сильно місити не треба! ) і відправляємо підніматися вдруге (вже на 40 хвилин).
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 7
Коли тісто піднялося вдруге, ми розділимо його на три рівні частини. Злегка помісити кожну частину і залиште на столі на 10-15 хвилин.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 8
В цей час ставимо духовку нагріватися до максимуму, у мене це 250 градусів, в ідеалі - 280-300. Туди ж відправляємо грітися форму для запікання нашого пирога. Стіл добре присипаємо борошном, розминаємо руками наш колобок тесту в коло діаметром приблизно 20 см. У центр гіркою насипаємо 1/3 частина фаршу, щільно защипуємо тісто зверху.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 9
Потім приминає руками до розмірів форми, в якій будемо пекти пиріг.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 10
Обережно переносимо пиріг в форму, яку ми нагрівали разом з духовкою. Якщо потрібно ще трохи розтягуємо наш коло до потрібного розміру (не забуваємо, що форма гаряча! ). А тепер увага! при 300 градусах пиріг печеться 12 хвилин, при 280 - 15 хвилин, при 250 - 20 хвилин! Дотримання цього часу обов'язково! Готовий пиріг змащуємо зверху вершковим маслом.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 11
У підсумку ми отримуємо три прекрасних і неймовірно смачних пирога Приємного апетиту!

Схожі рецепти