Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом)
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми любимо пироги, але іноді хочеться різноманітності, відійти від традиційної шарлотки або пирога з капустою. Тому сьогодні я розповім, як приготувати фидджин (осетинські пироги з м'ясом)!
Fıddjın (або по-іншому осетинський пиріг) - це традиційне і всім відоме блюдо. І сьогодні ми з вами приготуємо його за класичним рецептом, яким люб'язно поділилася одна знайома мені корінна осетинкою з роботи. Не можу сказати, що рецепт простий і швидкий в приготуванні, але смак випічки виходить просто приголомшливий, так що витрачений час того варто!
Оскільки з вказаної кількості інгредієнтів виходить три пирога, то їх можна зробити різними. Такі пироги можна готувати з будь-якою начинкою, але у нас з вами будуть м'ясні. Приступимо!
- Борошно - 800 грам
- Вода - 0, 5 L
- Дріжджі - 1 штука (пакетик)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Фарш - 1 кілограм (яловичий)
- Ріпчаста цибуля - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
В окремому посуді змішуємо воду (обов'язково теплу! ), дріжджі і цукор. Ми залишаємо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі розчинилися.
В окрему миску просіваємо борошно. Додаємо щіпку солі. Поступово тонкою цівкою додаємо змішану з дріжджами і цукром воду. Вимішуємо тісто, поки воно не стане блискучим і еластичним.
Змащуємо миску рослинним маслом, викладаємо в неї тісто, його також змащуємо зверху маслом. Накриваємо миску рушником і відправляємо в тепле місце на півтори години.
Поки тісто піднімається, готуємо начинку: змішуємо фарш з порубаним кубиками цибулею і подрібненим часником, додаємо сіль за смаком.
Через півтори години тісто має збільшитися в розмірі приблизно в три рази.
Тісто обминають (сильно місити не треба! ) і відправляємо підніматися вдруге (вже на 40 хвилин).
Коли тісто піднялося вдруге, ми розділимо його на три рівні частини. Злегка помісити кожну частину і залиште на столі на 10-15 хвилин.
В цей час ставимо духовку нагріватися до максимуму, у мене це 250 градусів, в ідеалі - 280-300. Туди ж відправляємо грітися форму для запікання нашого пирога. Стіл добре присипаємо борошном, розминаємо руками наш колобок тесту в коло діаметром приблизно 20 см. У центр гіркою насипаємо 1/3 частина фаршу, щільно защипуємо тісто зверху.
Потім приминає руками до розмірів форми, в якій будемо пекти пиріг.
Обережно переносимо пиріг в форму, яку ми нагрівали разом з духовкою. Якщо потрібно ще трохи розтягуємо наш коло до потрібного розміру (не забуваємо, що форма гаряча! ). А тепер увага! при 300 градусах пиріг печеться 12 хвилин, при 280 - 15 хвилин, при 250 - 20 хвилин! Дотримання цього часу обов'язково! Готовий пиріг змащуємо зверху вершковим маслом.
У підсумку ми отримуємо три прекрасних і неймовірно смачних пирога Приємного апетиту!