Рецепт Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) фото

Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Всі ми любимо пироги, але іноді хочеться різноманітності, відійти від традиційної шарлотки або пирога з капустою. Тому сьогодні я розповім, як приготувати фидджин (осетинські пироги з м'ясом)!

Fıddjın (або по-іншому осетинський пиріг) - це традиційне і всім відоме блюдо. І сьогодні ми з вами приготуємо його за класичним рецептом, яким люб'язно поділилася одна знайома мені корінна осетинкою з роботи. Не можу сказати, що рецепт простий і швидкий в приготуванні, але смак випічки виходить просто приголомшливий, так що витрачений час того варто!

Оскільки з вказаної кількості інгредієнтів виходить три пирога, то їх можна зробити різними. Такі пироги можна готувати з будь-якою начинкою, але у нас з вами будуть м'ясні. Приступимо!

  • Борошно - 800 грам
  • Вода - 0, 5 L
  • Дріжджі - 1 штука (пакетик)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Фарш - 1 кілограм (яловичий)
  • Ріпчаста цибуля - 4 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 1
В окремому посуді змішуємо воду (обов'язково теплу! ), дріжджі і цукор. Ми залишаємо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі розчинилися.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 2
В окрему миску просіваємо борошно. Додаємо щіпку солі. Поступово тонкою цівкою додаємо змішану з дріжджами і цукром воду. Вимішуємо тісто, поки воно не стане блискучим і еластичним.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 3
Змащуємо миску рослинним маслом, викладаємо в неї тісто, його також змащуємо зверху маслом. Накриваємо миску рушником і відправляємо в тепле місце на півтори години.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 4
Поки тісто піднімається, готуємо начинку: змішуємо фарш з порубаним кубиками цибулею і подрібненим часником, додаємо сіль за смаком.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 5
Через півтори години тісто має збільшитися в розмірі приблизно в три рази.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 6
Тісто обминають (сильно місити не треба! ) і відправляємо підніматися вдруге (вже на 40 хвилин).
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 7
Коли тісто піднялося вдруге, ми розділимо його на три рівні частини. Злегка помісити кожну частину і залиште на столі на 10-15 хвилин.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 8
В цей час ставимо духовку нагріватися до максимуму, у мене це 250 градусів, в ідеалі - 280-300. Туди ж відправляємо грітися форму для запікання нашого пирога. Стіл добре присипаємо борошном, розминаємо руками наш колобок тесту в коло діаметром приблизно 20 см. У центр гіркою насипаємо 1/3 частина фаршу, щільно защипуємо тісто зверху.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 9
Потім приминає руками до розмірів форми, в якій будемо пекти пиріг.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 10
Обережно переносимо пиріг в форму, яку ми нагрівали разом з духовкою. Якщо потрібно ще трохи розтягуємо наш коло до потрібного розміру (не забуваємо, що форма гаряча! ). А тепер увага! при 300 градусах пиріг печеться 12 хвилин, при 280 - 15 хвилин, при 250 - 20 хвилин! Дотримання цього часу обов'язково! Готовий пиріг змащуємо зверху вершковим маслом.
Fıddjın (осентінскіе пироги з м'ясом) - фото крок 11
У підсумку ми отримуємо три прекрасних і неймовірно смачних пирога Приємного апетиту!

Схожі рецепти