Мамині пироги
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цих пирогів мені дістався від мами. Ми з дитинства їх дуже любимо і зараз готуємо їх уже для своїх дітей.
З тіста на 1 літрі молока можна випекти 2 чималих пирога.
- Молоко - 1 літр
- Слів.Масло - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Дріжджі - 10 грам
- Яйця - 6 штук
- Мука - грам (скільки візьме)
У теплому молоці розвести дріжджі і дати їм ожіть.Яйця збити з цукром віночком, додати слів.Масло кімнатної температури, а потім і молоко.Просеять в миску борошно і замісити м'яке тісто.
Дати йому відпочити 1-1.5, воно збільшиться в двое.Поделіть тісто на колобкі.Із одного колобка розгортаємо пласт у мене в формі серця і мажемо начінку.Можно використовувати будь-які начинки за смаком, у мене варення з агрусу.
З колобочкі по-менше, теж розгортаємо пласт і ножем робимо на ньому надрізи.
Укладаємо на пиріг, зрізаємо все лішнее.Дулаем джгутики і укладаємо по краях пірога.В принципі, оформляти можна по-різному, кому як підказує його фантазія.
Ліпимо трояндочки з теста.Вирезаем кружечки, як на пельмені, укладаємо їх внахлест і звертаємо, srezaem з 2 половінкі.Укрошаем пиріг.
Даємо відстоятися 20 мін.Смазиваем збитим яйцем і в духовку при 180 г. До готовності.