Мамині плюшки
(покроковий рецепт з фото)
З ароматом і смаком домашньої випічки навряд чи щось може зрівнятися. Хочу запропонувати нехитрий варіант, як приготувати мамині булочки з апетитною і ароматною яблучною начинкою. Чудова ідея до чаю!
Класичний варіант булочок знайомий багатьом, а я покажу, як зробити їх не просто з цукром, але і з начинкою. В даному випадку використовуються яблука, але ви можете придумати і щось інше. Ніжне дріжджове тісто, апетитна начинка і цікава родзинка в якості прикраси ... Повз таку випічки складно пройти, чи не так? Спробуйте повторити рецепт будинку, ви і ваші близькі будете задоволені.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 6 чайних ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 5 чайних ложок
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Яблука - 500 грам
- Яйце - 1 штука
1. Щоб приготування тіста в глибоку миску надішліть цукор і дріжджі. Влийте теплу воду і залиште хвилин на 10. Після додайте сіль.
2. Всипте просіяне борошно.
3. Влийте рослинне масло без запаху.
4. Замісити однорідне тісто, скачайте в кульку і залиште в теплі, накривши рушником або плівкою, на часик.
5. А тим часом можна зайнятися начинкою. Очистіть яблука, наріжте їх невеликими кубиками. Викладіть на сковороду з високими бортами яблука, додайте вершкове масло і за смаком - цукор.
6. Залиште нудитися хвилин на 10-15, поки яблука не стануть м'якими.
7. Для аромату додайте в начинку корицю, акуратно перемішайте, через пару хвилин можна знімати з вогню.
8. Коли тісто підійшло, перекладіть його на робочий стіл.
9. Розділи 10-12 однаковий частин.
10. Кожен шматочок тоненько розкачати.
11. Викладіть в центр начинку, акуратно відріжте шматочок тесту.
12. Тепер можна згорнути плюшки.
13. Ось так.
14. А відрізаний шматочок тесту може послужити нам відмінною прикрасою.
15. Зробіть на ньому гострим ножем надрізи, щоб вийшов листочок, викладіть його на плюшки. Взагалі можна робити яке завгодно прикраса, аби вам подобалося!
16. Повторіть процес з усіма іншими шматочками тіста. Викладіть заготовки для майбутніх булочок на деко, застелене пергаментом, і залиште їх підходити хвилин на 15-20.
17. За цей час можна розігріти до 190 градусів духовку. Яйце збийте в невеликій мисці, додайте молоко, змастіть булочки за допомогою пензлика.
18. Надішліть деко в духовку, випікайте хвилин 15 до румяности.
19. Ось така краса виходить в результаті. Пригощайтеся!