Мамині пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше, ніж мамині пиріжки? прості, нехитрі, але такі домашні, про які згадуєш з великою теплотою в серці.
Рецепт "маминих пиріжків" дуже простий, складається з підготовки тесту, начинки і випічки. Дотримуйтесь покроковому рецептом, а начинку можна зробити різну: з яблук, капусти, картоплі або грибів.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (або 30 грам м'якого вершкового масла)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 5-6 грам
- Яйця - 5 штук
- Зелена цибуля - 100 грам
- Крем - 50 грам
- Яєчний жовток - 1 штука (для змазування)
- Вершкове масло - 15 грам (для змазування)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У тепле молоко покладіть сіль, цукор і дріжджі, влийте столову ложку рослинної олії або м'якого вершкового масла.
Просійте в молоко борошно і замісіть тісто.
Накрийте тісто харчовою плівкою або тканинною серветкою, дайте йому расстойку 2 годину, в процесі растойка двічі зробіть обминку.
Поки расстаівается тісто, займіться начинкою, дрібно наріжте зелену цибулю.
Подрібніть відварені яйця.
Додайте до цибулі і яєць дві столові ложки сметани, сіль за смаком.
Змішайте всі інгредієнти.
Готове тісто збільшилася в розмірах в 1, 5-2 рази.
Викладіть тісто на стіл, пріпиленний борошном, розділіть відразу на 16 рівних частин.
Розкачайте тісто в корж, на серединку викладіть начинку.
Кінець кліпу тест.
Можна з країв тесту зробити "хвилі" .
Покладіть пиріжки на лист для випічки, дайте расстойку 10-15 хвилин перед випічкою.
Для отримання рум'яної скоринки, можна змастити верх пиріжків сумішшю яєчного жовтка і столової ложки молока, але це не обов'язково. Можна випікати без цього, а потім просто змастити вершковим маслом.
Змащуємо верх пиріжків перед випічкою і відправляємо в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Щоб пиріжки зберегли форму, наколи їх виделкою в декількох місцях. Випікайте 20-25 хвилин.
Готові пиріжки змастіть вершковим маслом, перекладіть в тарілку і подавайте до столу.