Макові плюшки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную сьогодні побалувати сім'ю ароматними булочками з маком і лимонним соком, це так смачно! Мої домашні з великим задоволенням ласують такими булочками зі стаканчиком молока!
Отже, ділюся з вами простим і смачним рецептом, а саме, як приготувати "макові плюшки" . Це неймовірно ніжні й ароматні булочки з додаванням маку, ванільного цукру і лимонного соку або цедри (вибирайте що подобається вам більше). У такі булочки можна додати корицю або тонкі скибочки яблук, навіть сирну начинку. Хай щастить!
- Молоко - 325 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі - 25 грам (або 9 г сухий)
- Крем - 50 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Вершкове масло - 50 грам
- Лимонний сік або цедра - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам (начинка)
- Цукор - 50 грам (начинка)
- Мак - 4-5 Ст. Ложок (начинка)
- Яйце - 1 штука (для змазування булочок)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. У тепле молоко (38-39 градусів) покладіть цукор, щіпку солі, дріжджі і розчиніть все інгредієнти. Додайте сметану, перемішайте.
3. Введіть частину борошна, розтоплене масло (або маргарину), почніть замішувати тісто.
4. В процесі замісу додайте ванільний цукор, якщо любите і лимонну цедру (або лимонний сік). Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце без протягів.
5. Коли тісто підійде, ви побачите, воно збільшиться в розмірі рази в два-три. Осадіть його руками, борошно більше використовувати не потрібно.
6. Розділити тісто 16 частин (у мене все на дощечку не вмістилися). Скачайте тісто (або точніше, зберіть) в кульки. Приступайте до формування. Шарик тесту розкачайте тонко в прямокутник. Змастіть розтопленим вершковим маслом, я змащую пензликом силіконової, зверху посипте цукром і маком.
7. Скачайте в трубочку (рулетик).
8. З'єднайте краю рулетика. Відступите від краю трохи і гострим ножем зробіть розріз, як на фото.