Рецепт Макові плюшки фото

Макові плюшки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Плюшки
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную сьогодні побалувати сім'ю ароматними булочками з маком і лимонним соком, це так смачно! Мої домашні з великим задоволенням ласують такими булочками зі стаканчиком молока!

Опис приготування:

Отже, ділюся з вами простим і смачним рецептом, а саме, як приготувати"Макові плюшки" . Це неймовірно ніжні й ароматні булочки з додаванням маку, ванільного цукру і лимонного соку або цедри (вибирайте що подобається вам більше). У такі булочки можна додати корицю або тонкі скибочки яблук, навіть сирну начинку. Хай щастить!

  • Молоко - 325 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Дріжджі - 25 грам (або 9 г сухий)
  • Крем - 50 грам
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Лимонний сік або цедра - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам (начинка)
  • Цукор - 50 грам (начинка)
  • Мак - 4-5 Ст. Ложок (начинка)
  • Яйце - 1 штука (для змазування булочок)
макові плюшки - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
макові плюшки - фото крок 2
2. У тепле молоко (38-39 градусів) покладіть цукор, щіпку солі, дріжджі і розчиніть все інгредієнти. Додайте сметану, перемішайте.
макові плюшки - фото крок 3
3. Введіть частину борошна, розтоплене масло (або маргарину), почніть замішувати тісто.
макові плюшки - фото крок 4
4. В процесі замісу додайте ванільний цукор, якщо любите і лимонну цедру (або лимонний сік). Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце без протягів.
макові плюшки - фото крок 5
5. Коли тісто підійде, ви побачите, воно збільшиться в розмірі рази в два-три. Осадіть його руками, борошно більше використовувати не потрібно.
макові плюшки - фото крок 6
6. Розділити тісто 16 частин (у мене все на дощечку не вмістилися). Скачайте тісто (або точніше, зберіть) в кульки. Приступайте до формування. Шарик тесту розкачайте тонко в прямокутник. Змастіть розтопленим вершковим маслом, я змащую пензликом силіконової, зверху посипте цукром і маком.
макові плюшки - фото крок 7
7. Скачайте в трубочку (рулетик).
макові плюшки - фото крок 8
8. З'єднайте краю рулетика. Відступите від краю трохи і гострим ножем зробіть розріз, як на фото.
макові плюшки - фото крок 9
9. "Відкрийте" плюшки.
макові плюшки - фото крок 10
10. Виходить ось така красива булочка. Виконайте те ж саме з рештою тестом.
макові плюшки - фото крок 11
11. Прогрейте духовку до 190 градусів. Плюшки покладіть на пергамент на відстані один від одного, вони добре піднімаються і збільшуються в розмірах. Залиште булочки в теплі на 20 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем і поставте в гарячу духовку на 25-30 хвилин.
макові плюшки - фото крок 12
12. Готові булочки зніміть з дека, трохи остудіть на решітці і подайте до чаю.
макові плюшки - фото крок 13
13. Смачного!

Схожі рецепти