Лимонно-макові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Кекси гарні тим, що їх можна подати порційно. Дуже зручно зробити їх на День народження і не тільки, а також просто так, якщо збираєтеся в гості. Розповім, як приготувати лимонно-макові кекси.
Такі кекси можна зробити без маку, якщо у вас не виявилося його на кухні. Замість маку можете додати кокосову стружку. Можна використовувати залізні, силіконові або паперові форми для випічки кексів. Подавайте їх вже остиглими і просоченими сиропом.
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 2/3 склянки
- Йогурт - 2 склянки
- Рапсове масло - 1 Склянка
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
- Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яйця - 6 штук
- Лимонний сік - 2/3 склянки(+ 4 столові ложки)
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. У мисці змішайте просіяне борошно, додайте розпушувач, сіль, мак, змішайте.
2. В іншій ємності змішайте 2 склянки цукрового піску, йогурт, рапсове масло, лимонну цедру, лимонний екстракт, яйця.
3. Додайте сухі інгредієнти в миску до вологим, перемішайте.
4. Змастіть форми для кексів олією і заповніть їх тестом. Запікайте кекси в розігрітому до 190 градусів духовці 30-35 хвилин.
5. В цей же час змішайте 2/3 склянки лимонного соку і 2/3 склянки цукру. Надішліть ємність в мікрохвильову піч на 60-90 секунд, щоб розчинилися цукрові крупинки.
6. Готові кекси видаліть з духовки, залиште їх у формі на 10 хвилин, потім гострим ножем зріжте верхівку. Залийте кекси приготованим лимонним сиропом, залиште до повного охолодження.
7. Перекладіть остиглі кекси на обробну дошку.
8. Змішайте лимонний сік з цукровою пудрою і полийте приготовленої сумішшю кекси. Смачного!