Макові мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, ароматні, смачні і абсолютно нескладні в процесі, покажу вам, як приготувати макові мафіни на кефірі. Для дорослих і дітей дуже класна ідея до чаю на десерт. Рекомендую на замітку!
Випічка з маком вже сама по собі самодостатня, але мені дуже подобається додавати в тісто сік і цедру лимона, це дуже здорово! Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде близько 30 маленьких маффинов. Форми можна попередньо змастити вершковим маслом або використовувати паперові, наприклад. Кожна партія випікається близько 20-25 хвилин.
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 110 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Мак - 1/4 склянки
1. У глибокій мисці з'єднайте розм'якшене вершкове масло, цукор, цедру лимона. Розітріть до однорідності. Окремо просійте борошно з розпушувачем і сіллю.
2. В масло додайте яйця, продовжуючи збивати. Після влийте кефір і сік лимона.
3. Всипте сухі інгредієнти і мак. Ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
4. Розкладіть його по формах і випікайте в розігрітій духовці хвилин 20 при температурі 180 градусів.
5. Перед подачею на стіл остудіть макові мафіни хвилин 5 на решітці.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!