Макові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Рум'яний, апетитні і ароматні макові булочки до чаю ... Хто-небудь з вас відязикаться від такої випічки? рецепт нескладний, читаємо, запасаємося продуктами і тішимо родину пишними і смачними булочками.
Смачні, ароматні і пишні булочки з маковою начинкою люблять багато хто з нас. Але найчастіше ми купуємо булочки в магазині, вважаючи, що процес випікання дуже складний. Але ж це не так. І сьогодні я розповім вам, як приготувати макові булочки. Ви переконаєтеся, що це не так вже й складно, як вам здавалося. Перевіримо?
- Мак - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
- Цукор - 8 Ст. Ложок(4 в тісто, 4 в начинку)
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
Наливаємо в невелику миску півсклянки теплої води, додаємо столову ложку цукру і дріжджі, розмішуємо.
Ставимо в тепле місце хвилин на 20, поки дріжджі не піднімуться ось такий пінної шапочкою.
Розтоплюємо вершкове масло.
Додамо до маслу воду, що залишилася, сіль, 3 ложки цукру, ванільний цукор і білок від яйця. Розмішаємо.
Додаємо дріжджі, розмішуємо і, додаючи борошно, замішуємо гладке і м'яке тісто. Ставимо його в тепле місце.
Коли тісто збільшиться в два рази, примніть його, і нехай підніметься ще раз.
Мак заливаємо окропом, нехай постоїть так близько години.
Потім максимально зливаємо воду з маку, можна підсушити його на плиті. Додаємо цукор, що залишився і перемішуємо.
Я поділяю тісто на дві частини, кожну потім розгортаємо в прямокутний пласт.
І викладаємо зверху макову начинку рівномірним шаром, відступаючи з одного краю 3-4 см.
Загортаємо тісто з маком рулетом, після чого нарізаємо його на невеликі частини-булочки. Викладаємо їх на деко, змащений олією, змащуємо зверху жовтком.
І випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці хвилин 25.