Лимонно-макові мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Маффіни дуже схожі на кекси, але відрізняються від них своєю текстурою. Вони виходять більш повітряні. Маффіни зі смаком і ароматом лимона - дуже ніжні і смачні.
Наші маффіни вийдуть з ледь відчутним присмаком лимонної кислинкою. Готуються ці лимонно-макові мафіни не дуже складно, а навіть цікаво. Спробуйте, і вам сподобається і процес, і результат.
- Борошно - 3 склянки
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 6 грам
- Сіль - 6 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Йогурт - 375 мілілітрів
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. В окремому посуді потрібно змішати наступні інгредієнти - борошно, розпушувач, сода, сіль, мак. Все змішайте. У нас вийде суха суміш.
2. Для рідкої суміші нам знадобиться інша посуд. Розтопити вершкове масло. Додати в нього цукор і збити міксером, поки суміш не побіліє. Вбити в масу 1 яйце і збити міксером. Потім вбити друге яйце і знову збити міксером.
3. Опустіть лимон хвилин на п'ять у окріп. Він стане більш ароматним. Шкірку натріть на дрібній тертці в цедру. Покладіть цедру в рідку суміш. Вилийте йогурт і суху суміш. Швидко розмішайте і збийте міксером. Тісто для наших маффинов готове.
4. Приготуйте форму для маффінів. Якщо у вас є паперові формочки, викладіть їх в форму. Якщо ні, змастіть саму форму маслом. Кожну формочку заповніть тестом до верху.
5. Маффіни випікаються в духовці близько 30 хвилин. Духовку треба буде розігріти до 190 градусів. 3 ст.Ложки лимонного соку змішати з цукровою пудрою і намазати теплі маффіни цим сиропом.