Пиріжки зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна домашня випічка з ягодами - це безпрограшний варіант для будь-якої господині. Спробуйте цей рецепт приготування пиріжків зі смородиною і ви не пошкодуєте.
1. Для приготування тіста необхідно розім'яти дріжджі і додати до них цукор.
2. Молоко нагріти приблизно до кімнатної температури і влити в дріжджі.
3. Додати трохи борошна, акуратно перемішати і залишити хвилин на 20. Якщо дріжджі свіжі, то вони досить швидко почнуть працювати.
4. В окремій мисочці збити трохи яйце з дрібкою солі.
5. Додати розтоплене вершкове (в рецепт приготування пиріжків зі смородиною можна використовувати і рослинне) олія.
6. Влити в опару масло з яйцем і перемішати.
7. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне, але не дуже круте тісто.
8. Накрити рушником і залишити в теплому місці тісто, поки воно не збільшиться в об'ємі мінімум в два рази.
9. За цей час можна вимити і очистити ягоду від гілочок і листочків. Використовувати в цей простий рецепт пиріжків зі смородиною можна як червону, так і чорну ягоду.
10. Обсушити її як слід, а потім обсипати крохмалем. При бажанні додати цукор за смаком, якщо смородина недостатньо солодка.
11. Коли тісто підійшло, розділити його на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в тонкий корж.
12. Викласти в серединку начинку і акуратно защипи краю.
13. Деко змастити маслом і викласти пиріжки. Випікати пиріжки зі смородиною в домашніх умовах близько 25 хвилин до рум'яної скоринки.
Для більш золотистого кольору можна змастити верх жовтком або цукровим сиропом.
- Дріжджі - 30 грам
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки(+ для начинки)
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 550-650 грам
- Смородина - 2 склянки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
2. Молоко нагріти приблизно до кімнатної температури і влити в дріжджі.
3. Додати трохи борошна, акуратно перемішати і залишити хвилин на 20. Якщо дріжджі свіжі, то вони досить швидко почнуть працювати.
4. В окремій мисочці збити трохи яйце з дрібкою солі.
5. Додати розтоплене вершкове (в рецепт приготування пиріжків зі смородиною можна використовувати і рослинне) олія.
6. Влити в опару масло з яйцем і перемішати.
7. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне, але не дуже круте тісто.
8. Накрити рушником і залишити в теплому місці тісто, поки воно не збільшиться в об'ємі мінімум в два рази.
9. За цей час можна вимити і очистити ягоду від гілочок і листочків. Використовувати в цей простий рецепт пиріжків зі смородиною можна як червону, так і чорну ягоду.
10. Обсушити її як слід, а потім обсипати крохмалем. При бажанні додати цукор за смаком, якщо смородина недостатньо солодка.
11. Коли тісто підійшло, розділити його на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в тонкий корж.
12. Викласти в серединку начинку і акуратно защипи краю.
13. Деко змастити маслом і викласти пиріжки. Випікати пиріжки зі смородиною в домашніх умовах близько 25 хвилин до рум'яної скоринки.
Для більш золотистого кольору можна змастити верх жовтком або цукровим сиропом.