Рецепт Пиріжки зі смородиною фото

Пиріжки зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На природу
Випічка, Пиріжки

Ароматна домашня випічка з ягодами - це безпрограшний варіант для будь-якої господині. Спробуйте цей рецепт приготування пиріжків зі смородиною і ви не пошкодуєте.

1. Для приготування тіста необхідно розім'яти дріжджі і додати до них цукор.

2. Молоко нагріти приблизно до кімнатної температури і влити в дріжджі.

3. Додати трохи борошна, акуратно перемішати і залишити хвилин на 20. Якщо дріжджі свіжі, то вони досить швидко почнуть працювати.

4. В окремій мисочці збити трохи яйце з дрібкою солі.

5. Додати розтоплене вершкове (в рецепт приготування пиріжків зі смородиною можна використовувати і рослинне) олія.

6. Влити в опару масло з яйцем і перемішати.

7. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне, але не дуже круте тісто.

8. Накрити рушником і залишити в теплому місці тісто, поки воно не збільшиться в об'ємі мінімум в два рази.

9. За цей час можна вимити і очистити ягоду від гілочок і листочків. Використовувати в цей простий рецепт пиріжків зі смородиною можна як червону, так і чорну ягоду.

10. Обсушити її як слід, а потім обсипати крохмалем. При бажанні додати цукор за смаком, якщо смородина недостатньо солодка.

11. Коли тісто підійшло, розділити його на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в тонкий корж.

12. Викласти в серединку начинку і акуратно защипи краю.

13. Деко змастити маслом і викласти пиріжки. Випікати пиріжки зі смородиною в домашніх умовах близько 25 хвилин до рум'яної скоринки.

Для більш золотистого кольору можна змастити верх жовтком або цукровим сиропом.

  • Дріжджі - 30 грам
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки(+ для начинки)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 550-650 грам
  • Смородина - 2 склянки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Для приготування тіста необхідно розім'яти дріжджі і додати до них цукор.

2. Молоко нагріти приблизно до кімнатної температури і влити в дріжджі.

3. Додати трохи борошна, акуратно перемішати і залишити хвилин на 20. Якщо дріжджі свіжі, то вони досить швидко почнуть працювати.

4. В окремій мисочці збити трохи яйце з дрібкою солі.

5. Додати розтоплене вершкове (в рецепт приготування пиріжків зі смородиною можна використовувати і рослинне) олія.

6. Влити в опару масло з яйцем і перемішати.

7. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне, але не дуже круте тісто.

8. Накрити рушником і залишити в теплому місці тісто, поки воно не збільшиться в об'ємі мінімум в два рази.

9. За цей час можна вимити і очистити ягоду від гілочок і листочків. Використовувати в цей простий рецепт пиріжків зі смородиною можна як червону, так і чорну ягоду.

10. Обсушити її як слід, а потім обсипати крохмалем. При бажанні додати цукор за смаком, якщо смородина недостатньо солодка.

11. Коли тісто підійшло, розділити його на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в тонкий корж.

12. Викласти в серединку начинку і акуратно защипи краю.

13. Деко змастити маслом і викласти пиріжки. Випікати пиріжки зі смородиною в домашніх умовах близько 25 хвилин до рум'яної скоринки.

Для більш золотистого кольору можна змастити верх жовтком або цукровим сиропом.

Схожі рецепти