Рецепт Пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста фото

Пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хочу вам розповісти, як приготувати пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста. Смачно, ніжно і дуже по-домашньому виходить. Впевнена, ваші домочадці гідно оцінять ваші старання!

Опис приготування:

Перед вами рецепт приготування пиріжків зі смородиною з дріжджового тіста. Виходить дуже смачно, адже і вишня, і смородина самі по собі досить кислі ягоди, але тут, в поєднанні з пишним, повітряним солодким тестом, вони просто ідеально звучать разом!

  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 200 грам
  • Масло рослинне - 90 грам
  • Дріжджі - 7 грам
  • Смородина - 300 грам (можна брати заморожені)
  • Вишня - 200 грам (можна брати заморожені)
  • Цукор - 200 грам(50 г - в тісто, інше - для начинки)
  • Яйця - 2 штуки
пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Молоко подогреем і розведемо в ньому дріжджі і 50 грам цукру. Коли опара почне трохи пінитися, мука харчування, яйця і масло. Вимішати однорідне тісто і залишимо його на годину в теплому місці. Коли підніметься, обминали, ділимо на однакові шматочки. Кожен шматочок розкачати в корж.
пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Окремо змішаємо вишню і смородину. Акуратно кладемо ягоди на коржі.
пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Кожен майбутній пиріжок посипаємо цукром і звертаємо, закриваючи.
пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Кожен пиріжок змажемо зверху збитим яєчним білком, викладаємо на деко, нехай пиріжки постоять півгодини, піднімуться. Після цього при температурі 190 градусів запікаємо 20 хвилин.
пиріжки зі смородиною з дріжджового тіста - фото крок 5
5. От і все! Смачного!

Схожі рецепти