Рецепт Пиріжки зі смородиною в духовці фото

Пиріжки зі смородиною в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 30
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ситні, пишні і дуже смачні пиріжки зі смородиною в духовці в домашніх умовах - відмінний варіант перекусу і апетитного десерту як вдома, так і на природі.

Опис приготування:

1. Воду трохи нагріти і всипати пару ложок цукру. Додати дріжджі, розчинити їх.

2. Всипати борошна, щоб вийшла більш густа консистенція і залишити на 15 хвилин, поки не почнуть з'являтися бульбашки.

3. Потім додати цукор, що залишився, щіпку солі і влити кефір.

4. Окремо збити яйця і теж відправити у тісто.

5. Борошно, попередньо просіяний, всипати невеликими порціями до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Важливо і не переборщити борошно в рецепт приготування пиріжків зі смородиною в духовці, інакше тісто буде занадто жорстким.

6. Накрити тісто рушником і залишити в теплі на годинку-півтори.

7. З начинкою все досить просто - це можуть бути як свіжі ягоди, так і заморожені. Залежно від ваших смакових уподобань, можна додати в начинку цукор або використовувати тільки ягоди.

8. Від тесту відщипнувши невеликий шматочок, розім'яти його в коржик. Викласти в серединку ягоди і акуратно защипи краю.

9. Деко застелити пергаментом або змастити маслом. Викласти пиріжки і відправити в розігріту духовку хвилин на 25-35 (в залежності від розміру).

10. Коли пиріжки зі смородиною в духовці в домашніх умовах готові їх можна змастити цукровим сиропом, щоб вони смачніше блищали, а трохи остудивши, можна дегустувати.

  • Дріжджі - 30 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 750-850 грам
  • Смородина - 350-400 грам
1. Воду трохи нагріти і всипати пару ложок цукру. Додати дріжджі, розчинити їх.

2. Всипати борошна, щоб вийшла більш густа консистенція і залишити на 15 хвилин, поки не почнуть з'являтися бульбашки.

3. Потім додати цукор, що залишився, щіпку солі і влити кефір.

4. Окремо збити яйця і теж відправити у тісто.

5. Борошно, попередньо просіяний, всипати невеликими порціями до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Важливо і не переборщити борошно в рецепт приготування пиріжків зі смородиною в духовці, інакше тісто буде занадто жорстким.

6. Накрити тісто рушником і залишити в теплі на годинку-півтори.

7. З начинкою все досить просто - це можуть бути як свіжі ягоди, так і заморожені. Залежно від ваших смакових уподобань, можна додати в начинку цукор або використовувати тільки ягоди.

8. Від тесту відщипнувши невеликий шматочок, розім'яти його в коржик. Викласти в серединку ягоди і акуратно защипи краю.

9. Деко застелити пергаментом або змастити маслом. Викласти пиріжки і відправити в розігріту духовку хвилин на 25-35 (в залежності від розміру).

10. Коли пиріжки зі смородиною в духовці в домашніх умовах готові їх можна змастити цукровим сиропом, щоб вони смачніше блищали, а трохи остудивши, можна дегустувати.

Схожі рецепти