Пиріжки з серцем
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з яловичим серцем я готую з дріжджового тіста. Окремо готую начинку, тісто і потім запікаю їх в духовці. Найдовше ходить тісто, на це піде близько 3 годин.
Як приготувати пиріжки з серцем?
1. Просійте борошно. Розведіть дріжджі і цукор у теплій воді (півсклянки). Залиште на 20 хвилин.
2. Через 20 хвилин всипте в каструлю половину кількості борошна, додайте дріжджі, перемішайте і залиште на годину під кухонним рушником в теплому місці.
3. Через годину-півтори вбийте в тісто жовтки, приправити сіллю, влийте тепле молоко, розм'якшене вершкове масло і борошно. Замісити тісто на присипаному борошном столі. Якщо липне до рук, додайте ще борошна. Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште ще на годину-півтора.
4. Візьмемося за начинку. Цибуля чистий, наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на середньому вогні на олії до м'якості.
5. Варене серце пропустіть через м'ясорубку.
6. У мисці змішайте подрібнене серце, смажену цибулю і варений рис. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.
7. Розкачайте тісто, його товщина повинна бути півсантиметра. Кухлем або блюдцем виріжте з тіста кружки.
8. Викладіть на гуртки з тіста по ложці начинки і защипніть краю.
9. Викладіть пиріжки на застелений пергаментом деко.
10. Змастіть пиріжки збитим яйцем.
11. Випікайте пиріжки з серцем в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
Приємного аппаппетіта!
- Яловиче серце варене - 300 грам
- Рис варений - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Молоко - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Яєчні желкі - 3 штуки
1. Просійте борошно. Розведіть дріжджі і цукор у теплій воді (півсклянки). Залиште на 20 хвилин.
2. Через 20 хвилин всипте в каструлю половину кількості борошна, додайте дріжджі, перемішайте і залиште на годину під кухонним рушником в теплому місці.
3. Через годину-півтори вбийте в тісто жовтки, приправити сіллю, влийте тепле молоко, розм'якшене вершкове масло і борошно. Замісити тісто на присипаному борошном столі. Якщо липне до рук, додайте ще борошна. Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште ще на годину-півтора.
4. Візьмемося за начинку. Цибуля чистий, наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на середньому вогні на олії до м'якості.
5. Варене серце пропустіть через м'ясорубку.
6. У мисці змішайте подрібнене серце, смажену цибулю і варений рис. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.
7. Розкачайте тісто, його товщина повинна бути півсантиметра. Кухлем або блюдцем виріжте з тіста кружки.
8. Викладіть на гуртки з тіста по ложці начинки і защипніть краю.
9. Викладіть пиріжки на застелений пергаментом деко.
10. Змастіть пиріжки збитим яйцем.
11. Випікайте пиріжки з серцем в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
Приємного аппаппетіта!