Салат з яловичим серцем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Тут я покажу, як приготувати салат з яловичим серцем. Він досить ситний, так як заправляється майонезом і містить м'ясо. Такий салат цілком може виступати самостійним блюдом на столі.
Опис приготування:
Якщо ви хочете зробити салат менш калорійним, то можна заправити його грецьким йогуртом або нежирної сметаною. Однак це значно відіб'ється на смаку страви. Набагато краще змішати дві частини майонезу і частина йогурту або сметани. Або це може бути пропорція один до двох.
За смаком покладіть в салат перець. Сюди відмінно підходить чорний крупно мелений перець.
- Яловиче серце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Майонез - 300 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Насамперед замарінуем ріпчасту цибулю. Для цього очистіть і наріжте цибулю півкільцями. У ємність, де він буде маринуватися, налийте оцет, покладіть пів чайної ложки солі, цукор. Також знадобиться окріп в такій кількості, щоб він покривав цибулю. Залиште цибулю в маринаді на 15 хвилин, потім злегка промийте.
Поставте воду на плиту, відваріть серце до готовності. У воду додайте сіль і (по бажанню) спеції. Варка займе близько двох-трьох годин. Потім остудіть м'ясо, натріть його на крупній тертці. Натирається воно досить легко. Також поставте відварюватися яйця круто.
Яблуко і моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Також натріть сир. Очистіть яйця, натріть і їх, відклавши два натертих жовтка окремо. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла, обсмажте на ньому морква до золотистого кольору. Потрібно, щоб вона стала м'якою.
Майонез змішайте з тиском часником. Тепер потрібно викласти салат на тарілку для подачі шарами. Почніть з шару м'яса, а далі викладайте в такій послідовності: майонез, маринована цибуля, морква, майонез, яйце, сир, майонез. Верхній шар змастіть тонким шаром майонезу і прикрасьте тертим яєчним жовтком.