Салат з яловичим серцем
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати салат з яловичим серцем. Він досить ситний, так як заправляється майонезом і містить м'ясо. Такий салат цілком може виступати самостійним блюдом на столі.
Якщо ви хочете зробити салат менш калорійним, то можна заправити його грецьким йогуртом або нежирної сметаною. Однак це значно відіб'ється на смаку страви. Набагато краще змішати дві частини майонезу і частина йогурту або сметани. Або це може бути пропорція один до двох.
За смаком покладіть в салат перець. Сюди відмінно підходить чорний крупно мелений перець.
- Яловиче серце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Майонез - 300 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Насамперед замарінуем ріпчасту цибулю. Для цього очистіть і наріжте цибулю півкільцями. У ємність, де він буде маринуватися, налийте оцет, покладіть пів чайної ложки солі, цукор. Також знадобиться окріп в такій кількості, щоб він покривав цибулю. Залиште цибулю в маринаді на 15 хвилин, потім злегка промийте.
Поставте воду на плиту, відваріть серце до готовності. У воду додайте сіль і (по бажанню) спеції. Варка займе близько двох-трьох годин. Потім остудіть м'ясо, натріть його на крупній тертці. Натирається воно досить легко. Також поставте відварюватися яйця круто.
Яблуко і моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Також натріть сир. Очистіть яйця, натріть і їх, відклавши два натертих жовтка окремо. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла, обсмажте на ньому морква до золотистого кольору. Потрібно, щоб вона стала м'якою.
Майонез змішайте з тиском часником. Тепер потрібно викласти салат на тарілку для подачі шарами. Почніть з шару м'яса, а далі викладайте в такій послідовності: майонез, маринована цибуля, морква, майонез, яйце, сир, майонез. Верхній шар змастіть тонким шаром майонезу і прикрасьте тертим яєчним жовтком.