Рецепт Пиріжки, смажені на сковороді фото

Пиріжки, смажені на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На природу
Випічка, Пиріжки

Хто не любить традиційні пиріжки, смажені на сковороді, які так часто готують мами і бабусі. Якщо вам здається, що це занадто складне блюдо, то даний рецепт як раз для вас.

Пиріжки, смажені на сковороді - це відмінний перекус або варіант для пікніка. Готувати їх набагато простіше, ніж здається багатьом. Можливості для начинки буквально безмежні. Вони можуть бути м'ясними, картопляними або навіть солодкими. Головне - це правильно замісити тісто, а далі питання лише в наявності інгредієнтів і власної фантазії.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Сухі дріжджі - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Борошно - 3-4 склянок
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 1
1. Рецепт приготування пиріжків, смажених на сковороді, починається, звичайно ж, з тіста. Молоко потрібно трохи нагріти і додати до нього цукор і пакетик сухих дріжджів. Все ретельно перемішати, поки цукор і дріжджі не розчиняться і відправити в миску з невеликою кількістю борошна.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 2
2. На цьому етапі потрібно відправити тісто в тепле місце, попередньо накривши чистим рушником. Воно має постояти хвилин 15-20.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 3
3. В окремій мисочці збити трохи яйце і додати солі. Надіслати яйце в тісто.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 4
4. Тепер можна додати рослинне масло і ретельно перемішати тісто.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 5
5. Поступово всипати борошно, помішуючи тісто. Коли тісто почне загусати, його можна перемістити на стіл і ретельно вимісити руками.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 6
6. Готове тісто можна відкласти на час і дати йому трохи "відпочити" або відразу приступати до подальшої роботи.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 7
7. Гострим ножем необхідно нарізати тісто на невеликі шматочки однакового розміру.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 8
8. Кожен шматочок потрібно акуратно розім'яти руками, формуючи круглий коржик. Викладати отримані коржі краще на присипану борошном поверхню.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 9
9. Тепер саме час відправити в тісто начинку. Це може бути що завгодно - картопляне пюре, тушкована капуста, рис з фаршем, свіжі або консервовані фрукти. Акуратно викласти начинку в центр тесту і заліпити краї.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 10
10. На сковороду налити рослинне масло і добре його прогріти. Пиріжки відправляти на сковороду швом вниз.
пиріжки, смажені на сковороді - фото крок 11
11. Коли пиріжки стануть золотистими, перевернути їх і обсмажити з другої сторони. Пиріжки, смажені на сковороді, в домашніх умовах готові. Їх можна викласти на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому масло і трохи охолонути. Потім можна подавати до столу.

Схожі рецепти