Пиріжки, смажені на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить традиційні пиріжки, смажені на сковороді, які так часто готують мами і бабусі. Якщо вам здається, що це занадто складне блюдо, то даний рецепт як раз для вас.
Пиріжки, смажені на сковороді - це відмінний перекус або варіант для пікніка. Готувати їх набагато простіше, ніж здається багатьом. Можливості для начинки буквально безмежні. Вони можуть бути м'ясними, картопляними або навіть солодкими. Головне - це правильно замісити тісто, а далі питання лише в наявності інгредієнтів і власної фантазії.
- Молоко - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Борошно - 3-4 склянок
1. Рецепт приготування пиріжків, смажених на сковороді, починається, звичайно ж, з тіста. Молоко потрібно трохи нагріти і додати до нього цукор і пакетик сухих дріжджів. Все ретельно перемішати, поки цукор і дріжджі не розчиняться і відправити в миску з невеликою кількістю борошна.
2. На цьому етапі потрібно відправити тісто в тепле місце, попередньо накривши чистим рушником. Воно має постояти хвилин 15-20.
3. В окремій мисочці збити трохи яйце і додати солі. Надіслати яйце в тісто.
4. Тепер можна додати рослинне масло і ретельно перемішати тісто.
5. Поступово всипати борошно, помішуючи тісто. Коли тісто почне загусати, його можна перемістити на стіл і ретельно вимісити руками.
6. Готове тісто можна відкласти на час і дати йому трохи "відпочити" або відразу приступати до подальшої роботи.
7. Гострим ножем необхідно нарізати тісто на невеликі шматочки однакового розміру.
8. Кожен шматочок потрібно акуратно розім'яти руками, формуючи круглий коржик. Викладати отримані коржі краще на присипану борошном поверхню.
9. Тепер саме час відправити в тісто начинку. Це може бути що завгодно - картопляне пюре, тушкована капуста, рис з фаршем, свіжі або консервовані фрукти. Акуратно викласти начинку в центр тесту і заліпити краї.
10. На сковороду налити рослинне масло і добре його прогріти. Пиріжки відправляти на сковороду швом вниз.
11. Коли пиріжки стануть золотистими, перевернути їх і обсмажити з другої сторони. Пиріжки, смажені на сковороді, в домашніх умовах готові. Їх можна викласти на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому масло і трохи охолонути. Потім можна подавати до столу.