Рецепт Пиріг зі щавлем на тонкому тесті фото

Пиріг зі щавлем на тонкому тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Зелень, Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Тонке ідеальне тісто і соковита кисло-солодка начинка - це неймовірно смачний пиріг, який порадує вас і ваших рідних. Готується він дуже легко, просто і швидко, а з'їдається ще швидше.

Цей рецепт приготування пирога зі щавлем один з моїх улюблених. Тісто готується легко і швидко, виходить неймовірно тонким і смачним, а начинка з щавлю - соковита, ніжна з приємною кислинкою. Пиріг зі щавлем - частий гість на моєму столі, приготувавши його у цій простому рецептом, ви зможете, як і я, насолоджуватися його смаком. Розповідаю, як приготувати пиріг зі щавлем.

  • Щавель - 2-3 Пучков
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 12 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 50-70 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 1
Щавель необхідно добре помити і трохи підсушити. Далі відрізаємо стебла, а сам щавель ріжемо дрібно.
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 2
Готуємо тісто для пирога: для початку треба збити яйця, соду і сіль.
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 3
Далі додаємо тепле молоко, трохи перемішуємо і додаємо борошно.
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 4
Тісто добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Воно виходить трохи густіше, ніж на млинці.
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 5
Деко треба змастити олією і злегка посипати манкою. Виливаємо на нього тісто.
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 6
Викладаємо зверху подрібнений щавель, посипаємо цукром, а зверху викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
пиріг зі щавлем на тонкому тесті - фото крок 7
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовий пиріг зі щавлем розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Схожі рецепти