Пиріг зі щавлем на тонкому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Тонке ідеальне тісто і соковита кисло-солодка начинка - це неймовірно смачний пиріг, який порадує вас і ваших рідних. Готується він дуже легко, просто і швидко, а з'їдається ще швидше.
Цей рецепт приготування пирога зі щавлем один з моїх улюблених. Тісто готується легко і швидко, виходить неймовірно тонким і смачним, а начинка з щавлю - соковита, ніжна з приємною кислинкою. Пиріг зі щавлем - частий гість на моєму столі, приготувавши його у цій простому рецептом, ви зможете, як і я, насолоджуватися його смаком. Розповідаю, як приготувати пиріг зі щавлем.
- Щавель - 2-3 Пучков
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 12 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50-70 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Щавель необхідно добре помити і трохи підсушити. Далі відрізаємо стебла, а сам щавель ріжемо дрібно.
Готуємо тісто для пирога: для початку треба збити яйця, соду і сіль.
Далі додаємо тепле молоко, трохи перемішуємо і додаємо борошно.
Тісто добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Воно виходить трохи густіше, ніж на млинці.
Деко треба змастити олією і злегка посипати манкою. Виливаємо на нього тісто.
Викладаємо зверху подрібнений щавель, посипаємо цукром, а зверху викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовий пиріг зі щавлем розрізаємо на порції і подаємо до столу.