Пиріг з щавлем на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Не знаєте куди подіти велику кількість щавлю з дачі? Настійно рекомендую приготувати пиріг з щавлем на кефірі! ніжний, соковитий, ароматний, сподобається всім!
Є багато рецептів випічки з щавлем. Причому начинка може бути як солодка, так і немає. У мене сьогодні солодкий домашній пиріг, який підійде як до чаю або кави, так і молоку. Смачний, корисний, бюджетний, беріть на замітку і радуйте свою сім'ю!
- Щавель - 300 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Кефір - 2/3 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Жовток - 1 штука (для змазування)
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску насипте 1, 5 склянки борошна і додайте нарізане кубиками масло.
Перетріть все до стану крихти.
Влийте кефір.
Додайте 1/3 склянки цукру, розпушувач і борошно, що залишилося. Замісити м'яке тісто, яке не пристає до рук. Розгортати його нам не буде потрібно, тому не обов'язково робити його занадто щільним.
Щавель промийте та висушіть.
Змастіть форму для випічки і руки рослинним маслом. Тісто розділіть на дві нерівні частини. Ту частину, що побільше, розподіліть руками по дну форми, не забуваючи зробити високі бортики. Солодка начинка обов'язково дасть сік, який може без бортиків витекти з пирога.
Щавель перемішайте з цукром, що залишився і розподіліть зверху.
Накрийте начинку другою частиною тіста. Зробіть по всій поверхні проколи виделкою і змастіть тісто жовтком. Готуйте в духовці при температурі 200 градусів близько 35 хвилин.
Пиріг з щавлем на кефірі буде готовий, як тільки верх підрум'яниться. Дайте пирогу охолонути і після цього нарізайте на порції і подавайте до столу.
Смачного!