Пиріг зі щавлем з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Щавель - відмінна начинка для пирогів і пиріжків. У солодких пирогах щавлева начинка чимось нагадує яблучну. Приготуйте смачний пиріг до чаю з щавлем - і будете задоволені і ви, і ваші рідні!
Щавель - це не тільки інгредієнт для приготування зелених щей, з щавлю виходить дуже смачна начинка для різних пирогів. Начинку з щавлю можна зробити солодкою, а можна солоної: з сиром, сиром, шинкою. Я пропоную вам спекти пиріг до чаю, значить - він буде солодким. Рецепт приготування пирога зі щавлем з листкового тіста дуже простий і швидкий за уязика, що у вас вже є готове листкове тісто. Тому вам обов'язково треба приготувати таку страву і насолодитися новим для вас смаком пирога!
- Листкове тісто - 500 грам
- Щавель - 400-500 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок (за смаком)
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Масло вершкове або маргарин - 30 грам (для змащення дека)
Щавель ретельно промиваємо під проточною водою, а потім підсушують на паперовому рушнику. Дрібно нарізаємо і змішуємо з цукром за смаком.
Деко змащуємо маслом. Тісто ділимо на дві частини і розгортаємо за розміром дека. Викладаємо один пласт тесту на деко.
Рівномірно викладаємо підготовлений щавель з цукром, припудрюємо його крохмалем.
Накриваємо другим шаром тіста. Змащуємо яйцем, робимо кілька проколів виделкою або ножем в різних місцях пирога. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 25-30.