Пиріг зі щавлем і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг зі щавлем і яйцем добре підійде до будь-якого першого блюда замість хліба, а також до столу на закуску, до чаю, кава, бульйонів.
Такий пиріг можна швидко спекти з готового тіста. На це буде потрібно всього 45-50 хвилин. Все просто і швидко. Я зробила верх пирога візерунковим, але можна поступити ще так. Нарізати тісто смужками шириною 1 сантиметр і викласти гратами на начинку. Теж буде красиво. Пиріг дуже смачний, як в теплом, так і в холодному вигляді.
- Тісто листкове - 350 грам (дріжджове)
- Куряче яйце - 3 штуки(2 шт. - в начинку, 1 шт. - для змазування пирога)
- Щавель - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Зелена цибуля - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
Щавель помийте, ображати стебла і наріжте листя. Викладіть в сковороду.
Налийте трохи води і тушкуйте щавель буквально 1-2 хвилини, поки листя не втратять колір і не обмякнут.
Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і розімніть.
Додайте щавель в яйця.
Додайте подрібнену зелену цибулю і сіль за смаком. Перемішайте начинку.
Тісто трохи розкачати і викладіть на дно рознімної форми або просто в звичайну форму.
За тестом розподіліть начинку.
Розкачайте другий пласт тесту і виріжте візерунок за допомогою спеціального валика. Якщо його немає, то просто зробіть надрізи ножем.
Одягніть рознімне кільце.
Змастіть пиріг збитим яйцем.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 170-175 градусів 25-30 хвилин.
Пиріг вийміть з форми, трохи охолодіть і подавайте до столу.