Пиріжки зі щавлем на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пишні, ароматні, з незвичайною корисною начинкою. Повз цих пиріжків ніхто не пройде Готуються вони легко, а з'їдаються за лічені хвилини. Повірте, їх варто приготувати і спробувати кожному.
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати пиріжки зі щавлем. Такі повітряні і пишні, з незвичайною начинкою пиріжки готувала моя бабуся. У дитинстві щавель я не особливо-то і любив, це зараз я його обожнюю, а тоді такий корисний продукт в мене ніяк не могли "запхати" . Але пиріжки я їв із задоволенням, навіть не підозрюючи, з чим вони. Звичайно ж, рецепт приготування пиріжків зі щавлем я додав в свою кулінарну книгу і щовесни тепер готую їх для своєї сім'ї. Раджу і вам спробувати!
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 L(1/2 склянки для тіста)
- Цукор - 2/3 чайних ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка(1/2 немає. Л в тісто)
- Свіжі дріжджі - 25-30 грам
- Вода тепла - 30 мілілітрів
- Щавель - 1-2 Пучков
- Яйце варене - 3 штуки
У теплу воду додаємо дріжджі і цукор. Розмішуємо до їх розчинення і відставити на деякий час, нехай активуються.
У теплий кефір додаємо сіль, рослинне масло і дріжджову суміш. Добре перемішуємо. Борошно просіваємо і додаємо в тісто частинами.
Замішуємо тісто, поступово підсипаючи решту борошна. Тісто має бути гладким, ніжним і податливим. Відправляємо його в тепле місце десь на годину. За цей час воно "виросте" і стане "пухнастим" .
Щавель добре помиємо і трохи підсушити. Наріжемо його дрібно, посолити і трохи Примніть руками. Очищені яйця наріжемо теж дрібно і додамо до щавлю. За бажанням можна ще додати зелену цибулю.
Тісто поділимо на невеликі кульки і накриємо рушником, нехай відпочинуть 5 хвилин. Змащуємо руки і стіл (дошку або килимок) рослинним маслом, розгортаємо корж, викладаємо на неї начинку.
Формуємо пиріжки, добре защипуючи по краях і відправляємо на розпечену сковороду з рослинним маслом (швом вниз). Масла можна додати і трохи менше, але тоді смажити потрібно трохи довше, можна другу сторону смажити під кришкою.
Смажимо пиріжки по кілька хвилин з кожного боку на середньому вогні. Викладіть готові пиріжки на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.