Пиріжки з щавлем солодкі
(покроковий рецепт з фото)
Прийшла весна, і пора спекти смачні, пишні, пампушки з маком зі щавлем. Блюдо весняне, адже пізніше з'являться і ягоди, і фрукти. Спекти такі пиріжки нескладно, рецепт простий і зрозумілий.
Навесні з щавлю готують багато страв, наприклад - печуть пиріжки з додаванням до щавлю інших інгредієнтів. Мені найбільше до душі солодкі пиріжки із щавлем, які випікаються в духовці. Нагадують дитинство, адже так пекла їх моя бабуся. Тісто для пиріжків готується дуже легко і швидко і виходить у всіх без винятку. А з начинкою можна пограти: можна щавель в пиріжки класти сирим, можна ошпарити його або злегка пригасити. Мені подобається саме так, тоді весь сік залишається в пиріжках, а завдяки крохмалю - не випливає. Обов'язково спечіть такі пиріжки, вони дуже смачні!
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка(2 ст. Ложки - в тісто, інше - в начинку)
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Щавель - 400-500 грам
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
У тепле молоко додаємо 2 столові ложки цукру, 3 столові ложки борошна і сухі дріжджі.
Перемішуємо до однорідності і ставимо хвилин на 15-20 в тепле місце.
Тепер додамо рослинне масло і сіль, розмішуємо.
І невеликими порціями додаємо просіяне борошно. Замішуємо гладке тісто, яка не буде липнути до рук. Ставимо тісто в тепле місце, воно повинно вирости приблизно в півтора рази.
Щавель ретельно промиваємо. Краще його спочатку замочити у воді, а потім промити під проточною водою.
Промитий щавель ретельно промокніть рушником. А потім нарізаємо листя. Якщо стебла не надто жорсткі - їх теж поріжемо, але дрібніше, ніж листя.
Викладаємо нарізаний щавель в миску і приминає руками, щоб зменшити обсяг.
Тісто у нас вже підійшло, приступимо до ліплення пиріжків. Ділимо тісто на невеликі шматочки, розгортаємо кожен в корж товщиною приблизно 4-5 мм. У центр коржі викладаємо щавель.
На щавель насипаємо третина чайної ложки крохмалю і 2/3 чайної ложки цукру.
І щільно защипуючи краю, формуючи пиріжки.
Включаємо духовку, нехай нагрівається до 190 градусів. Застеляємо деко папером для випічки, викладаємо пиріжки. Змащуємо зверху збитим яйцем.
І випікаємо хвилин 20-25 до красивого рум'яного кольору. Спечені пиріжки накриваємо рушником хвилин на 10, а потім знімаємо з дека.
Ось такі смачні і соковиті солодкі пиріжки з щавлем ми спекли.