Пиріжки зі щавлем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачні пиріжки з цікавою начинкою - щавлем і цукром. Для вас це звучить дивно? Дуже раджу спекти пиріжки і спробувати це поєднання в начинці. Готується дуже просто, спробуйте!
Смачні і соковиті пиріжки з цікавою начинкою - з щавлю з цукром. Дуже смачне поєднання, повірте. Навесні такі пиріжки йдуть "на ура" . Перша весняна зелень - це і смачно, і корисно. Часу для того, щоб приготувати такі пиріжки, вам знадобиться дуже мало. З листковим тістом працювати одне задоволення. Тому читаємо цей простий рецепт приготування пиріжків зі щавлем в духовці, запасаємося всім необхідним і дивуємо рідних нової для них випічкою!
- Листкове тісто - 250 грам
- Щавель - 1 пучок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Крохмаль - 10 грам
- Жовток - 1 штука
Насамперед необхідно вимити листя щавлю, обсушити їх, обов'язково обріжте корінці.
Ріжемо щавель на дрібні шматочки.
Додаємо до щавлю цукор, все перемішуємо.
Розкачуємо листкове тісто в пласт, а потім розрізаємо його на 4 частини. На одній половині кожного шматочка робимо розрізи.
На другу половину кожного шматочка тіста викладаємо начинку з щавлю.
На начинку викладаємо шматочок вершкового масла.
І присипаємо крохмалем.
Формуємо пиріжок. Накриваємо начинку другою половиною тіста і акуратно защипуємо краю пиріжка. Після того, як защіпнулі краю пиріжка, по ним можна пройтися зубчиками вилки - для краси і впевненості в тому, що пиріжок при запіканні на розвалиться.
Викладаємо пиріжки на деко, застелений папером для випічки, змащуємо їх яєчним жовтком і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15-20
Ось такі красиві рум'яні пиріжки у вас вийдуть!