Смачна піца на тонкому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Італійська кухня давно підкорила наші терени. Найпопулярніша страва з цієї кухні, мабуть, піца. Сьогодні я розповім вам, як приготувати смачну піцу на тонкому тісті.
Така піца є класикою. Незважаючи на те, що в ній немає нічого м'ясного, вона виходить смачною, ароматної і чарівною. По бажанню, можете додати маслини, шинку, ковбасу або кілька видів сиру. Важливо відмітити, що принадність такої піци в свіжому базиліці, його можна замінити на сушений, але вийде вже не те. Смачного!
- Борошно - 250 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Помідори - 2 штуки (для начинки)
- Базилік - 1 пучок (для начинки)
- Сир Моцарелла - 200 грам (для начинки)
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
1
У мисці змішайте дріжджі, воду кімнатної температури, цукор, оливкова олія і борошно з сіллю. Замісити тісто, щоб воно вийшло пружне. Скатайте шар, накрийте і залиште на 10 хвилин.
2
Тісто викладіть на робочу поверхню, ретельно вимішують. Потім накрийте серветкою і залиште на 1, 5 годину, вимішуючи його кожні 30 хвилин.
3
Скачайте тісто в кулю і полийте його оливковою олією, розподіліть олію по всій поверхні кулі, перекладіть тісто в миску і залиште на 20-30 хвилин.
4
Тісто розкачати тонко, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин.
5
Помідори очистіть від шкіри, наріжте кружальцями. Моцареллу так само наріжте кружальцями.
6
Тісто перекладіть на деко, полийте його оливковою олією, викладіть помідори, кружечки моцарели, приправте сіллю і перцем і випікайте 10 хвилин. Потім посипте листям базиліка.
7
Смачного!