Рецепт Піца на тонкому тісті фото

Піца на тонкому тісті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир
На обід , На вечерю , Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Піца
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Піца на тонкому тісті по даним рецептом виходить дуже смачною - такий, як в піцеріях. Довго я шукала рецепт, по якому піца виходила б неотличимой від ресторанних - і я його нарешті знайшла!

Опис приготування:

Простий рецепт піци на тонкому тесті допоможе вам приготувати дуже смачне блюдо в італійському стилі, яке люблять абсолютно всі! Відтоді, як я відкрила для себе цей рецепт, всі піцерії нашого міста викреслили мене зі списку потенційних клієнтів - Усе, тепер у себе вдома готую піцу смачніше, ніж вони. І цим рецептом я ділюся з вами - беріть на озброєння, пробуйте, і все у вас вийде

По суті справи, на тонку основу можна додавати будь-які інгредієнти, які є у вас в холодильнику. Наприклад, ковбаску, болгарський перець, різні сири, копчене мяско, солоні огірочки, оливки і так до нескінченності… Що подобається - то і додавайте. Хай щастить!


  • Борошно - 300 грам
  • Манна крупа - 100 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 7 грам(1 пачка)
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Помідори - - За смаком
  • Свіжий базилік - - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир Моцарелла - - За смаком
піца на тонкому тісті - фото крок 1
Борошно змішати з манкою, висипаємо на стіл і формуємо щось на зразок глибокої посудкі. У центр наливаємо воду, оливкова олія і додаємо сухі дріжджі. Замішуємо тісто.
піца на тонкому тісті - фото крок 2
Спочатку можна замішувати за допомогою лопатки, круговими рухами. Потім вже вимішуємо тісто руками. Робимо це досить довго і з любов'ю. Якщо тісто дуже сильно прилипає до рук, то додаємо борошна. Але борошном сильно захоплюватися не варто.
піца на тонкому тісті - фото крок 3
Потім з тіста формуємо грудочку, кладемо його в глибоку тарілку, накриваємо рушником і залишаємо настоюватися в теплому місці на 2-3 годину.
піца на тонкому тісті - фото крок 4
Тепер приготуємо соус для піци. У сковорідці розігріємо оливкове масло і обсмажити в ньому дрібно нарізаний часник.
піца на тонкому тісті - фото крок 5
Потім з помідор знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо їх. Насіння помідор намагаємося вибрати. Додаємо їх в сковорідку до часнику, потім додаємо базилік. Тушкуємо на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Готовий соус перекладаємо в чашку, потім будемо намазувати їм основу піци.
піца на тонкому тісті - фото крок 6
Після того, як тісто піднялося, робимо з нього основу. Грудочку ділимо на дві частини. Будемо робити 2 піци. Тісто виходить дуже еластичне і ніжне. За допомогою качалки розгортаємо основу. На основу наносимо готовий соус, кілька листочків свіжого базиліка і шматочки моцарели.
піца на тонкому тісті - фото крок 7
По суті справи на основу можна додати ще якихось інгредієнтів. Наприклад ковбаску, болгарський перець, різні сири і так далі…Що в холодильнику є
піца на тонкому тісті - фото крок 8
Нашу піцу кладемо на деко і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 12 хвилин.
піца на тонкому тісті - фото крок 9
Поки піца запікається можна в келихи розлити червоного сухого вина
піца на тонкому тісті - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти