Пиріг заливний з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Заливні пироги - це дуже зручна і швидка випічка. Тісто готується легко і не потребує формуванні. А з начинками можна експериментувати скільки завгодно!
Начинка з тертої картоплі з беконом і цибулею-пореєм прекрасно підходить для заливного пирога. Легкий аромат копченості робить випічку особливо апетитною!
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 200 грам
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Картопля - 300-400 грам
- Бекон - 3-4 скибочок
- Лук-пориста - 1/2 штуки
- Чебрець - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Для тесту віночком або міксером змішайте сметану з яйцями, цукром і сіллю до однорідності.
Додайте просіяне з розпушувачем борошно. Перемішайте.
Половину тіста вилийте в добре змащену маслом форму. Тест консистенція - як густа сметана.
Для начинки картоплю натріть на крупній тертці і відіжміть через марлю сік.
Бекон і зелень цибулі-порею наріжте соломкою.
Викладіть картоплю в форму поверх тіста. Розрівняйте, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте чебрець. Зверху розкладіть бекон і цибулю.
Залийте другою половиною тіста і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до зарум'янювання. Потім зменшіть нагрів до 160 градусів і випікайте до готовності.
Подавати пиріг можна з томатами і сметаною. Смачного!