Рецепт Пиріг заливний з картоплею фото

Пиріг заливний з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Спеції, Прянощі, Приправи, Чорний мелений перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Заливні пироги - це дуже зручна і швидка випічка. Тісто готується легко і не потребує формуванні. А з начинками можна експериментувати скільки завгодно!

Начинка з тертої картоплі з беконом і цибулею-пореєм прекрасно підходить для заливного пирога. Легкий аромат копченості робить випічку особливо апетитною!

  • Яйця - 3 штуки
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 300-400 грам
  • Бекон - 3-4 скибочок
  • Лук-пориста - 1/2 штуки
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
пиріг заливний з картоплею - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 2
Для тесту віночком або міксером змішайте сметану з яйцями, цукром і сіллю до однорідності.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 3
Додайте просіяне з розпушувачем борошно. Перемішайте.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 4
Половину тіста вилийте в добре змащену маслом форму. Тест консистенція - як густа сметана.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 5
Для начинки картоплю натріть на крупній тертці і відіжміть через марлю сік.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 6
Бекон і зелень цибулі-порею наріжте соломкою.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 7
Викладіть картоплю в форму поверх тіста. Розрівняйте, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте чебрець. Зверху розкладіть бекон і цибулю.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 8
Залийте другою половиною тіста і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до зарум'янювання. Потім зменшіть нагрів до 160 градусів і випікайте до готовності.
пиріг заливний з картоплею - фото крок 9
Подавати пиріг можна з томатами і сметаною. Смачного!

Схожі рецепти