Заливний пиріг з картоплею і сайра
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Несолодкі пироги - відмінна ідея для перекусу вдома, на роботі або на пікніку. У кулінарній скарбничці кожної господині, напевно, є як мінімум парочка простих рецептів. Я хочу запропонувати свій варіант.
Опис приготування:
Презентую вам нескладний і недорогий спосіб, як приготувати заливний пиріг з картоплею і сайра. Підійде і інша консервована рибка (сардина або тунець, наприклад). Тісто на основі сметани та майонезу виходить дуже смачним і ніжним. Що стосується картоплі, то його можна не тільки натерти на тертці, як в даному випадку, але і нарізати тонкими пластинками, наприклад. Закусочний пиріг можете подавати до столу як теплим, так і холодним.
- Крем - 250 грам
- Майонез - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 150 грам (приблизно)
- Сода і сіль - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Сайра в олії - 1 штука (баночка)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Для приготування тіста збийте в глибокій мисці яйця з сіллю і содою, сметану, майонез, просіяне борошно. Тісто має вийти в міру рідким і без грудочок.
2. Очистіть і наріжте цибулину.
3. Розімніть виделкою рибку.
4. Картопля очистіть і натріть на тертці.
5. Жароміцних форму змажте маслом. Викладіть на дно половину тіста. Розподіліть рівним шаром картопля.
6. Зверху викладіть цибулю.
7. Останньою розподіліть сайру. "Накрийте" все половиною тесту.
8. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте хвилин 40-50 до румяности.
Смачного!
Смачного!