Заливний пиріг з картоплею і сайра
(покроковий рецепт з фото)
Несолодкі пироги - відмінна ідея для перекусу вдома, на роботі або на пікніку. У кулінарній скарбничці кожної господині, напевно, є як мінімум парочка простих рецептів. Я хочу запропонувати свій варіант.
Презентую вам нескладний і недорогий спосіб, як приготувати заливний пиріг з картоплею і сайра. Підійде і інша консервована рибка (сардина або тунець, наприклад). Тісто на основі сметани та майонезу виходить дуже смачним і ніжним. Що стосується картоплі, то його можна не тільки натерти на тертці, як в даному випадку, але і нарізати тонкими пластинками, наприклад. Закусочний пиріг можете подавати до столу як теплим, так і холодним.
- Крем - 250 грам
- Майонез - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 150 грам (приблизно)
- Сода і сіль - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Сайра в олії - 1 штука (баночка)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Для приготування тіста збийте в глибокій мисці яйця з сіллю і содою, сметану, майонез, просіяне борошно. Тісто має вийти в міру рідким і без грудочок.
2. Очистіть і наріжте цибулину.
3. Розімніть виделкою рибку.
4. Картопля очистіть і натріть на тертці.
5. Жароміцних форму змажте маслом. Викладіть на дно половину тіста. Розподіліть рівним шаром картопля.
6. Зверху викладіть цибулю.