Заливний пиріг з сайра
(покроковий рецепт з фото)
Заливний пиріг отримав таку назву через спосіб готування: будь-яку начинку заливають рідким тестом. Спробуйте приготувати ніжний заливний пиріг з сайра, подавайте його на обід, вечерю або полуденок.
Замісити тісто. Дрібно наріжте цибулю, картопля потріть на тертці, рибу розімніть ложкою. У форму вилийте частина тесту. Викладаємо шарами: спочатку картопля, NIM - цибуля, за ним - рибу. Заливаємо все другою частиною тіста. Випікаємо пиріг в духовці.
- Крем 15% - 250 грам
- Майонез - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 6 Ст. Ложок (з гіркою)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Сайра в олії - 250 грам
- Цибулина - 1 штука (середня)
- Картопля - 2 штуки (середні)
Яйця вбиває в ємність, додаємо по дрібці солі і соди (її не потрібно гасити оцтом). Гарненько збиваємо все міксером.
Додаємо майонез зі сметаною, перемішуємо. Можете взяти замість сметани натуральний йогурт (без добавок): смак від цього не зміниться в гірший бік.
Всипаємо 6 столових ложок борошна (з верхом). Все перемішуємо за допомогою міксера.
Тісто має нагадувати рідку сметану: по консистенції виходить рідким.
Лук очищаємо і дрібненько нарізаємо.
Картоплю чистимо і крупно трьом на тертці.
Сайру потрібно розім'яти виделкою (з маслом).
Форми для випічки необхідно змастити олією. Дно і бортики потрібно присипати манкою. Далі заливаємо в форму половину тіста, акуратно розрівнюємо його за допомогою ложки.
На тісто викладіть картоплю.
Зверху - цибуля. Розподіліть його як слід, щоб в результаті рівномірно покривав картоплю.
На цибулю викладіть сайру.
Тепер залийте все рештою тестом. Якщо потрібно, розрівняйте його за допомогою ложки.
Готуйте пиріг в розігрітій до 170-180 градусів духовці. Це займе хвилин 30-40 хвилин, в кінці повинна утворитися золотава скоринка.