Рецепт Заливний пиріг з сайра фото

Заливний пиріг з сайра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Заливний пиріг отримав таку назву через спосіб готування: будь-яку начинку заливають рідким тестом. Спробуйте приготувати ніжний заливний пиріг з сайра, подавайте його на обід, вечерю або полуденок.

Замісити тісто. Дрібно наріжте цибулю, картопля потріть на тертці, рибу розімніть ложкою. У форму вилийте частина тесту. Викладаємо шарами: спочатку картопля, NIM - цибуля, за ним - рибу. Заливаємо все другою частиною тіста. Випікаємо пиріг в духовці.

  • Крем 15% - 250 грам
  • Майонез - 250 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 6 Ст. Ложок (з гіркою)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Сайра в олії - 250 грам
  • Цибулина - 1 штука (середня)
  • Картопля - 2 штуки (середні)
заливний пиріг з сайра - фото крок 1
Яйця вбиває в ємність, додаємо по дрібці солі і соди (її не потрібно гасити оцтом). Гарненько збиваємо все міксером.
заливний пиріг з сайра - фото крок 2
Додаємо майонез зі сметаною, перемішуємо. Можете взяти замість сметани натуральний йогурт (без добавок): смак від цього не зміниться в гірший бік.
заливний пиріг з сайра - фото крок 3
Всипаємо 6 столових ложок борошна (з верхом). Все перемішуємо за допомогою міксера.
заливний пиріг з сайра - фото крок 4
Тісто має нагадувати рідку сметану: по консистенції виходить рідким.
заливний пиріг з сайра - фото крок 5
Лук очищаємо і дрібненько нарізаємо.
заливний пиріг з сайра - фото крок 6
Картоплю чистимо і крупно трьом на тертці.
заливний пиріг з сайра - фото крок 7
Сайру потрібно розім'яти виделкою (з маслом).
заливний пиріг з сайра - фото крок 8
Форми для випічки необхідно змастити олією. Дно і бортики потрібно присипати манкою. Далі заливаємо в форму половину тіста, акуратно розрівнюємо його за допомогою ложки.
заливний пиріг з сайра - фото крок 9
На тісто викладіть картоплю.
заливний пиріг з сайра - фото крок 10
Зверху - цибуля. Розподіліть його як слід, щоб в результаті рівномірно покривав картоплю.
заливний пиріг з сайра - фото крок 11
На цибулю викладіть сайру.
заливний пиріг з сайра - фото крок 12
Тепер залийте все рештою тестом. Якщо потрібно, розрівняйте його за допомогою ложки.
заливний пиріг з сайра - фото крок 13
Готуйте пиріг в розігрітій до 170-180 градусів духовці. Це займе хвилин 30-40 хвилин, в кінці повинна утворитися золотава скоринка.

Схожі рецепти