Рецепт Пиріг з консервованою сайра фото

Пиріг з консервованою сайра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Сардина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Дуже простий, ситний і смачний пиріг з консервованою сайра в домашніх умовах можна спекти як в духовці, так і в мультиварці. Відмінний варіант випічки для всієї родини.

Опис приготування:

Пиріг дуже простий у приготуванні. Тісто пишне і дуже смачне, готується на основі кефіру. В якості начинки пропоную використовувати консервовану сайру, відварений рис і обсмажені цибулю з часником. Готувати пиріг можна як в духовці, так і в мультиварці. Приступимо!

  • Консервована сайра - 2 штуки
  • Мал - 100 грам (по бажанню)
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Цукор - 1-2 чайних ложок
  • Сода - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 450 грам
  • Цибулина - 1 штука
1
Насамперед поставте в невеликій каструльці варити рис на 2-3 хвилини менше, чим звичайно.
2
Цибулину очистіть і обсмажте до прозорості або до золотистої скоринки.
3
Рибу викладіть в глибоку миску і розімніть вилкою разом з маслом.
4
Додайте обсмажену цибулю і відварний рис. Посоліть і поперчіть трохи, перемішайте як слід. При бажанні доповнити можна ще зеленою цибулею або кропом, наприклад.
5
Коли начинка готова, можна приступити до тесту. Збийте яйця з цукром і сіллю.
6
Додайте соду, борошно, кефір, розтоплене вершкове масло. Замісити тісто. Воно в рецепт приготування пирога з консервованої сайра не повинно бути крутим, скоріше дуже густим.
7
Дно чаші мультиварки або форми для випічки змастіть маслом і присипте борошном.
8
Викладіть половину тіста, а потім начинку. Потім розподіліть другу половину і розрівняйте ложкою, щоб поверхня була гладенькою.
9
В мультиварці на режимі Випічка готуйте пиріг з консервованою сайра в домашніх умовах 1 час, а в духовці до утворення рум'яної скоринки.
10
Перед подачею пиріг потрібно трохи остудити, а потім вже нарізати порційними шматочками.
Смачного!

Схожі рецепти