Відкритий пиріг з сайра
(покроковий рецепт з фото)
Відкритий пиріг з сайра - відмінний варіант для простого, але дуже смачного і ситного обіду або вечері. Його можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді. Чудове блюдо і готується просто.
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати відкритий пиріг з сайра. Цей пиріг - полегшений варіант рибного пирога, який готується зазвичай на дріжджовому тесті. Готувати його набагато простіше, але виходить він теж дуже смачним. Тонке тісто, соковита начинка і ніжна заливка роблять его неймовірно смачним і ситним. Повноцінне друга страва. Якщо у вашій родині люблять пироги з рибною начинкою, обов'язково приготуйте такий пиріг!
- Маргарин - 100 грам
- Крем - 300 грам(200 г - для заливки)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Мал - 1/2 склянки
- Консервована сайра - 1 штука
- Борошно - 175 грам(150 г - в тісто, 25 - для заливки)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйце - 4 штуки
- Зелена цибуля - 1/4 пучка
- Кріп - 1/4 пучка
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки

В першу чергу нам необхідно зварити рис і остудити його.

У невеликому посуді змішати м'який маргарин, 3 ст. Ложки сметани, борошно (150 г), сіль і соду, гашене оцтом.

Замішуємо гладке тісто і залишимо відпочивати на хвилин 10.

Ріпчасту цибулю і зелену цибулю нарізаємо дрібно.

З консерви зливаємо рідину (але не перестарайтеся, риба повинна бути соковитою) і розминаємо виделкою рибу. Додаємо цибулю до сайрі і перемішуємо.

Розкачуємо тонко тісто на посипаній борошном поверхні столу. Потім перекладаємо акуратно в форму для запікання (26-28 см в діаметрі). Тісто проколюємо виделкою в декількох місцях.

Викладаємо на тісто тонким шаром остиглий рис.

Настройка роумінгу.

Приготуємо заливку: збиваємо сметану, яйця і борошно до однорідної маси і заливаємо пиріг.

Можна пиріг зверху посипати дрібно нарізаним кропом. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Готовий відкритий пиріг з сайра можна подавати гарячим, але і в холодному вигляді він дуже смачний.