Пиріг з сайра і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситний пиріг, який може виступати повноцінним другим блюдом. Його можна подавати як в теплому, так і в холодному вигляді. Буде по бюджету будь-якого кишені, так як всі інгредієнти недорогі.
Іноді хочеться побалувати свою сім'ю несолодкої випічкою. Тому я розповім, як приготувати пиріг з сайра і картоплею. Це дуже смачна страва, яке готується дуже просто. Воно може стати головним їстівним подією сімейної вечері.
- Щебетання - 200 грам
- Картопля - 5 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Крем - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Майонез - 200 грам
- Борошно - 6 Ст. Ложок
Робимо тісто. Змішуємо борошно, сметану, майонез і яйця, все як слід перемішуємо. Половину рідкого тесту виливаємо на деко, змащений олією.
Обсмажуємо довільно нарізану цибулю. Нарізаємо картопля кружками, я також люблю натирати його на крупній тертці. Подрібнюємо виделкою сайру.
Викладаємо начинку шарами на тісто: спочатку буде картопля, його трохи посоліть (дрібка солі буде досить), потім викладаємо сайру, а зверху - цибулю.
Заливаємо залишки тіста на шари, і ставимо форму з майбутнім пирогом в духовку.
Випікаємо 45 хвилин при температурі в 200 градусів. Наш ситний пиріг готовий до столу! Смачного!