Заливний пиріг з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом заливного пирога з м'ясом і картоплею. Він сподобається як витонченим гурманам, так і просто всім тим, хто обожнює ситно поїсти. Маленькі прівереди теж в захваті! смачно!
Не знаю, як ви, а я просто обожнюю усіляку несолодке випічку і завжди намагаюся відкривати для себе все нові і нові рецепти з кухонь народів світу. Цей пиріг, наприклад, прийшов до нас з Шотландії. І там його називають пастуших. Раніше його брали з собою пастухи, поки пасли тварин, так як пиріг був дуже ситним. Зараз же його найчастіше подають разом з пивом в пабах і барах. Але можна і вдома зробити, це легко! Як приготувати заливний пиріг з м'ясом і картоплею? Зараз розповім!
- Тісто листкове - 500 грам
- М'ясо відварне - 500 грам (якщо у вас готовий фарш - беріть 400 грамів)
- Картопля відварна - 2-3 штук
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - 1 За смаком
- Бульйон м'ясний - 0.5 склянки
1. Відварене м'ясо перекрутити через м'ясорубку, цибуля харчування і бульйон, який залишився після варіння м'яса. На сковороді цю справу готуємо, поки надлишки бульйону не підуть, цибуля не стане прозорим, а фарш - золотистим.
2. Тепер тісто розморозимо і розкачати. Сформуємо з нього корж, який потім вистилає в форму. Протикаємо його в декількох місцях виделкою, так тісто не буде здійматися, де йому не потрібно. Викладаємо зверху начинку, додамо спеції.
3. Відварну картоплю теж прокрутимо через м'ясорубку, або подрібнити в блендері, або спеціальної товкачем подрібнити до стану пюре. Викладаємо картопля поверх м'яса, додамо спеції і посолити. Тертий сир змішаємо з вершками, подогреем на плиті, щоб сир почав танути (але не повністю) - і заливаємо пиріг.
4. Запікаємо цей пиріг приблизно 40 хвилин при температурі в 180 градусів. Частина заливки піде вниз, просочивши картоплю, а частина залишиться зверху, шматочки сиру утворюють апетитну скоринку. Смачного!