Заливний пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг - цілком самостійне блюдо. Він дуже ситний і з чашкою гарячого чаю цілком замінить вечерю або сніданок. Його також дуже зручно брати з собою на роботу або на природу.
Шматочок смачного і ситного пирога і чашка гарячого чаю - це хороше завершення трудового дня. Цей пиріг завжди смачний, якби він був гарячим або холодним. Рецепт приготування заливного пирога з м'ясом досить простий, його легко подужають навіть ті, хто не дружить з тестом.
- Майонез - 250 грам
- Крем - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - в начинку, інше в тісто)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік або оцет - 1 Чайна ложка
- М'ясо - 300 грам (свинина або курка)
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
М'ясо миємо, підсушують і нарізаємо дуже маленькими кубиками.
Чистим картошку, нарізаємо такими ж маленькими кубиками, як і м'ясо.
Чистий цибулю, дрібно шаткуємо його і додаємо до м'яса і картоплі. Солимо, перчимо й перемішуємо.
У мисці, в якій будемо робити тісто, змішуємо сметану і майонез.
Додаємо сіль і яйця.
Збиваємо сметану, майонез і яйця, додаємо 1 склянка борошна. Збиваємо.
Додаємо крохмаль.
Тепер додаємо соду, гаситься оцтом або лимонним соком.
Досипаємо залишкова кількість борошна, добре перемішуємо. Тісто має бути рідкуватий і однорідним.
У змащену маслом форму виливаємо половину тіста і рівномірно викладаємо начинку.
Заливаємо начинку тістом, акуратно розрівнюємо його.
Випікається пиріг при 180 градусах приблизно 1 час.
Ось так виглядає готовий заливний пиріг з м'ясом. Пробуйте!