Швидкий заливний пиріг з цибулею і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите піч прості пироги для близьких і гостей, тоді вам точно слід обзавестися цим класним рецептом. Просто, бюджетно, швидко і дійсно дуже смачно. Раджу взяти на замітку!
Цей пиріг - відмінний варіант перекусу вдома, на роботі або на пікніку. У начинку можна додавати не тільки класичні сіль і перець, але і будь-які інші ароматні і пікантні спеції за смаком. Основою для тесту, до речі, може бути і не кефір, а сметана або натуральний йогурт, наприклад. Поспішаю показати вам класний спосіб, як приготувати швидкий заливний пиріг з цибулею і яйцем. Запам'ятовуйте!
- Кефір - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 280 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 4 штуки (навпіл: в тісто і начинку)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Спеції - За смаком
1. Насамперед поставте варитися 2 яйця (круто) і включіть розігріватися до 200 градусів духовку. У глибокій мисці розтопіть вершкове масло, трохи остудіть його.
2. Влийте кефір (сметану або йогурт).
3. Яйця для тесту збийте з цукром і сіллю і влийте в мисочку.
4. Всипте невеликими порціями просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
5. Приблизно половину тіста викладіть у форму, попередньо змастивши її маслом або застеливши пергаментом.
6. Вимийте і висушіть цибулю, подрібніть його. Очистіть яйця, наріжте їх невеликими кубиками. З'єднайте з цибулею. Додати сіль, поперчіть за смаком, перемішайте.
7. Викладіть рівним шаром на тісто.
8. Зверху розподіліть другу половину тіста.
9. Випікайте близько 30-40 хвилин до рум'яності.
Смачного!
Смачного!