Рецепт Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем фото

Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Яйця , Цибуля , Зелена цибуля
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зелена цибуля з відвареним яйцем - безпрограшний варіант начинки для смачного пирога. Готується такий пиріг нескладно і не дуже довго. Він ідеально підходить для любителів швидко готувати і смачно поїсти.

Опис приготування:

Цей пиріг користується великою популярністю не тільки у мене вдома, але і у багатьох моїх друзів. Готувати його дуже легко, і інгредієнти цілком доступні. А начинка із зеленої цибулі і відварених яєць ідеальна для несолодкої випічки. Коли гості на порозі, цей рецепт стане паличкою-виручалочкою для вас. А як приготувати пиріг з зеленою цибулею і яйцем, я вам розповів в рецепті нижче.

  • Борошно - 7 Ст. Ложок
  • Крем - 200 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Яйце - 6 штук (по 3 в тісто і начинку)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Зелена цибуля - 1 пучок
заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем - фото крок 1
Варимо яйця круто. Зелену цибулю потрібно помити і обсушити, а потім дрібно нарізати. Відварені яйця нарізаємо невеликими кубиками і змішуємо з цибулею. Додаємо сіль за смаком.
заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем - фото крок 2
У невеликому посуді змішуємо яйця, сметану, майонез і сіль. Найкраще перемішувати все до однорідності віночком. Потім додаємо просіяне борошно з розпушувачем і знову перемішуємо. Тісто має бути консистенції густої сметани.
заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем - фото крок 3
У форму переливаємо половину тіста, а зверху викладаємо і розрівнюємо начинку.
заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем - фото крок 4
Поверх начинки виливаємо другу половину тіста і відправляємо форму з майбутнім пирогом в розігріту до 180 градусів духовку.
заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем - фото крок 5
Запікаємо пиріг з зеленою цибулею і яйцем близько 40 хвилин, але дивіться по своїй духовці. Пиріг повинен підрум'янитися зверху.
заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем - фото крок 6
Такий пиріг можна відразу діставати з форми і їсти гарячим. Або ж дайте трохи охолонути і потім подавайте до столу. Він смачний і в холодному, і в гарячому вигляді.

Схожі рецепти