Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Зелена цибуля з відвареним яйцем - безпрограшний варіант начинки для смачного пирога. Готується такий пиріг нескладно і не дуже довго. Він ідеально підходить для любителів швидко готувати і смачно поїсти.
Цей пиріг користується великою популярністю не тільки у мене вдома, але і у багатьох моїх друзів. Готувати його дуже легко, і інгредієнти цілком доступні. А начинка із зеленої цибулі і відварених яєць ідеальна для несолодкої випічки. Коли гості на порозі, цей рецепт стане паличкою-виручалочкою для вас. А як приготувати пиріг з зеленою цибулею і яйцем, я вам розповів в рецепті нижче.
- Борошно - 7 Ст. Ложок
- Крем - 200 грам
- Майонез - 100 грам
- Яйце - 6 штук (по 3 в тісто і начинку)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
Варимо яйця круто. Зелену цибулю потрібно помити і обсушити, а потім дрібно нарізати. Відварені яйця нарізаємо невеликими кубиками і змішуємо з цибулею. Додаємо сіль за смаком.
У невеликому посуді змішуємо яйця, сметану, майонез і сіль. Найкраще перемішувати все до однорідності віночком. Потім додаємо просіяне борошно з розпушувачем і знову перемішуємо. Тісто має бути консистенції густої сметани.
У форму переливаємо половину тіста, а зверху викладаємо і розрівнюємо начинку.
Поверх начинки виливаємо другу половину тіста і відправляємо форму з майбутнім пирогом в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаємо пиріг з зеленою цибулею і яйцем близько 40 хвилин, але дивіться по своїй духовці. Пиріг повинен підрум'янитися зверху.
Такий пиріг можна відразу діставати з форми і їсти гарячим. Або ж дайте трохи охолонути і потім подавайте до столу. Він смачний і в холодному, і в гарячому вигляді.