Швидкий заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Потрібно приготувати щось простеньке і ситне на швидку руку? Тоді цей рецепт заливного пирога буде як не можна до речі! Начинка може бути найрізноманітніша, як ovoshtnaya, так і м'ясна.
Пропоную приготувати швидкий заливний пиріг з капустою. Таку начинку можна доповнити за бажанням вареними яйцями, томатним соусом і навіть м'ясом або грибами. Виходить дуже смачно і поживно - відмінна ідея як для сніданку, так і для перекусу протягом дня. Розмір форми у мене 18 см. В діаметрі, для більшої форми кількість інгредієнтів збільшуйте в два рази.
- Молоко - 0, 5 склянки (тепле)
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 6 Ст. Ложок (з гіркою)
- Капуста - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Кунжут - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Капусту дрібно наріжте і обсмажте з цибулею і морквою до готовності. В кінці додайте сіль і перець за смаком, перемішайте і дайте начинці охолонути.
3. У глибокій мисці збийте яйце з сіллю.
4. Додайте тепле молоко.
5. Перемішайте, додайте розпушувач і борошно.
6. Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
7. Форму для випічки змастіть маслом і присипте манкою або борошном. Вилийте половину порції тіста і розрівняйте його ложкою.
8. Зверху рівномірно розподіліть начинку.
9. Вилийте тісто і посипте верх кунжутом.
10. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин або до рум'яного верху. Швидкий заливний пиріг готовий.
11. Пиріг смачний як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Наріжте його на порції і подайте до столу з ароматним чаєм або молоком.
12. Смачного!