Пиріг з капустою заливний на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Заливним пиріг називається тому, що він готується на основі рідкого тесту: відразу в форму виливається основа, потім кладеться начинка і все заливається знову тестом (основою). Начинка може бути будь-який.
Смачний і дуже ароматний пиріг з капустою заливний на кефірі готується всього за одну годину. Якщо у вас гості на порозі (або ось-ось з'являться), приготуйте такий пиріг, і ви не тільки здивуєте всіх смачним блюдом, але і продемонструєте свої кулінарні здібності. Тісто на кефірі виходить пишним і добре підходить в духовці.
- Борошно - 250 грам
- Кефір - 250 грам
- Рослинна олія - 150 грам
- Розпушувач - 1 чайних ложок
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Капуста - 200 грам
- Зелень - 20 грам
1. Пропоную приготувати відмінний і швидкий пиріг з капустою заливний на кефірі на швидку руку. Начинкою для такого пирога можуть бути будь-які продукти: м'ясо, курка, гриби, овочі і т.Д. Я вирішила приготувати пиріг з капустою, із зеленню і сиром.
2. Просіваємо борошно, додаємо в неї розпушувач. Все як слід перемішуємо.
3. Додаємо рослинне масло і кефір. Починаємо замішувати тісто (можна звичайною ложкою або віночком).
4. Додаємо борошно, замішуємо тісто такий консистенції, щоб було схоже на густу сметану.
5. Шаткуємо капусту і зелень (я використовувала петрушку і кріп). Все перемішуємо.
6. Натираємо сир на крупній тертці.
7. Беремо форму для випічки, змащуємо її маслом. Виливаємо на дно трохи тесту (приблизно половину).
8. Зверху викладаємо начинку, рівномірно її розподіляємо по всій поверхні.
9. Заливаємо залишилася частиною тіста. Також рівномірно його розподіляємо по всій поверхні і по краях.
10. Зверху посипаємо сиром, відправляємо пиріг в духовку на 35-40 хвилин. Пекти він повинен при температурі не нижче 180 градусів.
11. Після випічки даємо пирога трохи постояти, після чого його можна нарізати і подавати до столу.
12. Такий пиріг з капустою заливний на кефірі можна їсти в гарячому і навіть в холодному вигляді.