Рецепт Заливний пиріг з капустою фото

Заливний пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Якось увечері захотілося спекти пиріг, але не звичайний, а дуже смачний, простий і ситний. І тут згадався рецепт, як приготувати заливний пиріг з капустою, який ще в дитинстві робила мені бабуся.

Капусту можна використовувати не тільки для гасіння або додавання в борщ, з неї виходить дуже смачний заливний пиріг. Для такої випічки не потрібно замішувати туге тісто і залишати його настоюватися, саме тому приготування і не займає багато часу. Крім капусти можна використовувати будь-які інші овочі, м'ясо або фарш.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Сіль - За смаком
заливний пиріг з капустою - фото крок 1
1. Капусту мою, зрізаю верхні листки і нарізаю її дрібними шматочками, наскільки вистачить терпіння. На сковороді з додаванням соняшникової олії обсмажую капусту, солю, накриваю її кришкою, вимикаю вогонь і залишаю на плиті.
заливний пиріг з капустою - фото крок 2
2. З холодильника дістаю вершкове масло, відрізаю необхідний шматочок, перекладаю його в тарілку і залишаю при кімнатній температурі.
заливний пиріг з капустою - фото крок 3
3. Потім до вершкового масла вливаю соняшникова, відправляю в мікрохвильову піч на 30-60 секунд.
заливний пиріг з капустою - фото крок 4
4. У велику миску наливаю кефір, туди ж додаю соду, 1 яйце, солю, вливаю вершкове масло і соняшникова олія з мікрохвильової печі.
заливний пиріг з капустою - фото крок 5
5. Порційно додаю заздалегідь просіяне борошно, ретельно перемішую і отримую рідке тісто.
заливний пиріг з капустою - фото крок 6
6. Форму для запікання або сковороду змащую вершковим маслом, вливаю трохи більше половини тіста і викладаю приготовлену капустяну начинку.
заливний пиріг з капустою - фото крок 7
7. В миску вбиваю 2 яйця, трохи солю і збиваю їх.
заливний пиріг з капустою - фото крок 8
8. Заливаю тільки що збитим яйцем капустяну начинку.
заливний пиріг з капустою - фото крок 9
9. Другою частиною тіста (він, що менше) заливаю начинку. Якщо в деяких місцях буде видна капуста - нічого страшного.
заливний пиріг з капустою - фото крок 10
10. Відправляю пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаю близько 40-50 хвилин.

Схожі рецепти