Заливний пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якось увечері захотілося спекти пиріг, але не звичайний, а дуже смачний, простий і ситний. І тут згадався рецепт, як приготувати заливний пиріг з капустою, який ще в дитинстві робила мені бабуся.
Капусту можна використовувати не тільки для гасіння або додавання в борщ, з неї виходить дуже смачний заливний пиріг. Для такої випічки не потрібно замішувати туге тісто і залишати його настоюватися, саме тому приготування і не займає багато часу. Крім капусти можна використовувати будь-які інші овочі, м'ясо або фарш.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
1. Капусту мою, зрізаю верхні листки і нарізаю її дрібними шматочками, наскільки вистачить терпіння. На сковороді з додаванням соняшникової олії обсмажую капусту, солю, накриваю її кришкою, вимикаю вогонь і залишаю на плиті.
2. З холодильника дістаю вершкове масло, відрізаю необхідний шматочок, перекладаю його в тарілку і залишаю при кімнатній температурі.
3. Потім до вершкового масла вливаю соняшникова, відправляю в мікрохвильову піч на 30-60 секунд.
4. У велику миску наливаю кефір, туди ж додаю соду, 1 яйце, солю, вливаю вершкове масло і соняшникова олія з мікрохвильової печі.
5. Порційно додаю заздалегідь просіяне борошно, ретельно перемішую і отримую рідке тісто.
6. Форму для запікання або сковороду змащую вершковим маслом, вливаю трохи більше половини тіста і викладаю приготовлену капустяну начинку.
7. В миску вбиваю 2 яйця, трохи солю і збиваю їх.
8. Заливаю тільки що збитим яйцем капустяну начинку.
9. Другою частиною тіста (він, що менше) заливаю начинку. Якщо в деяких місцях буде видна капуста - нічого страшного.
10. Відправляю пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаю близько 40-50 хвилин.