Фруктовий заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Поки йде пора свіжих смачних фруктів, потрібно обов'язково користуватися моментом. Сьогодні я хочу пригостити Вас простим, але дуже смачним пирогом з великою кількістю фруктів. Заходьте!
Робиться цей пиріг дуже просто і швидко. Всі продукти повинні бути кімнатної температури, тому потрібно дістати їх з холодильника за 1 годину до приготування. Щоб шматочки фруктів не впали на дно, а рівномірно розподілилися, чергуйте фруктові шари з тестом. Груші можна замінити яблуками, а абрикоси персиками або сливами. Якщо любите солодке, то збільште кількість цукру. Можете посипати верх цукром, тоді вийде хрустка цукрова скоринка.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 180 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Масло рослинне - 50 грам
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Абрикос - 250 грам
- Груша - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Помийте фрукти, видаліть кісточки і серцевини. Наріжте часточками.
Влийте в чашу кефір, vbeyte яйця, додайте цукор, ванілін, олія. Збийте до однорідного стану і розчинення цукру.
Змішайте просіяне борошно, розпушувач і сіль. Введіть в кефірну масу і замісити тісто.
Змастіть високу форму, розміром 20*20, маслом і викладіть 1/3 частина тесту. Зверху розподіліть 1/2 частина фруктів. Залийте їх ще 1/3 тесту.
Викладіть залишилися фрукти і залийте залишками тіста.
Випікайте пиріг в гарячій духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин до готовності.
Вийміть пиріг з форми і дайте повністю охолонути. Розріжте і подавайте.
Смачного!