Фруктовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ні що так не прикрашає чаювання, як фруктовий пиріг. Адже він такий домашній і затишний. А для його приготування не потрібно багато часу і продуктів.
Вибираючи фрукти та ягоди для пирога віддавайте перевагу не дуже соковитим плодам. Наприклад, це можуть бути яблука і чорноплідна горобина, груші і чорна смородина. І обов'язково, добре охолодіть пиріг після випічки.
- Нектарин - 4-5 штук (щільні, тверді)
- Малина - 100 грам (свіжа або свіжоморожена)
- Яйцo - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 260 грам
- Цукор - 170 грам
- Вершкове масло - 70 грам (або поширення)
- Кефір - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 2, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Нектарини вимийте, наріжте тонкими пластинками. Якщо використовуєте заморожену малину, не розморожувати заздалегідь.
У чаші з'єднайте яйця і цукор. Збийте в піну.
Додайте теплий кефір, розпушувач для тіста. Збийте.
Розтопити вершкове масло, додайте в чашу. Перемішайте міксером на малій швидкості.
Додайте борошно і добре збийте.
Залиште тісто на 10 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть форму, застелите харчовим пергаментом (якщо необхідно змастіть тонким шаром вершкового масла). Вилийте в неї тісто. Викладіть пластинки нектаринів.
Розкладіть малину. Якщо ягода виділила сік, відцідити ретельно сік і після розкладіть на тісто. Поставте пиріг в гарячу духовку на 45 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте пиріг, посипте 1 ст.Л. Цукру і знову поставте на 10 хвилин в духовку.
Готовий пиріг вийміть з форми, видаліть пергамент і повністю охолодіть на дошці або решітці.
Смачного!