Фруктовий пиріг на сметані
(покроковий рецепт з фото)
М'який і в той же час розсипчастий пиріг з чудовою фруктовою прошарком. Обов'язково варто спробувати цю дивну випічку. Охоче ділюся рецептом.
Вівсяні пластівці в цьому пирозі надають йому крихкість, але якщо Ви їх не любите, то просто замініть на борошно в половину їх ваги. Але врахуйте, що тоді пиріг вийде більш щільним. Фрукти можна взяти будь-які, тільки не дуже соковиті. Від цього пиріг може вийти сируватий. Цукор можете регулювати на свій смак. Пригощайтеся.
- Борошно - 190 грам
- Пластівці вівсяні - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем 25% - 150 грам
- Молоко - 35 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сода харчова - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Груша - 1 штука
- Персик - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Арахіс - 50 грам
- Ванілін - За смаком
Складові.
Змішайте пластівці, борошно, сіль, розпушувач, соду і ванілін.
Відкладіть столову ложку цукру. Збийте м'яке масло з рештою сахаром.Добавьте яйця і знову збийте.
Додайте сметану і знову збийте.
Продовжуйте збивати і влийте молоко.
З'єднайте обидві маси і замісити м'яке тісто.
Фрукти помийте і поріжте.
Змастіть маслом форму 18*22 і покладіть половину тіста, розрівняйте. Розподіліть зверху фрукти.
Закрийте фрукти рештою тестом.
Подрібніть арахіс з відкладеним цукром в крихту.
Засипте верх пирога горіховою крихтою.
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 протягом 1 годину (до сухої сірники).
Дайте повністю охолонути і подавайте.
Смачного!