Рецепт Пиріг з зубаткою фото

Пиріг з зубаткою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Зубатка
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную рецепт дуже смачного пирога з зубаткою, який приготовлений по-уральських, тобто з картоплею. У нашій родині печуть саме такі пироги, їх рецепт дістався мені ще від бабусі. Ділюся з вами!

Опис приготування:

Пиріг з зубаткою по-уральських з картоплею, дуже простий в в приготуванні. Як його приготувати дуже докладно зазначено в покрокової інструкції.

  • Зубатка - 760 грам (вага в очищеному вигляді - 500 грам)
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Борошно - 350 грам
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Жирні вершки 33% - 1 Ст. Ложка (або 25 грам вершкового масла)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі свіжі - 10 грам
  • Чорний мелений перець - 2-3 грам
  • Яєчний жовток - 1 штука (для змащення перед випічкою)
  • Молоко - 1 Ст. Ложка (для змащення перед випічкою)
пиріг з зубаткою - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
пиріг з зубаткою - фото крок 2
У тепле молоко додайте дріжджі, сіль, цукор, влийте рослинне масло, розмішайте.
пиріг з зубаткою - фото крок 3
Просійте борошно, замісіть тісто.
пиріг з зубаткою - фото крок 4
Накрийте тісто серветкою, поставте в тепле місце на 1, 5 годину, в процесі вистоювання зробіть дві обминання через кожні 30 хвилин, методом"розтягування і складання" .
пиріг з зубаткою - фото крок 5
Поки тісто знаходиться на расстойке, займіться начинкою для пирога. Очистіть зубатку, наріжте на шматочки і покладіть в друшляк або сито, щоб максимально позбавитися від вологи, міститься в рибі у великій кількості.
пиріг з зубаткою - фото крок 6
Дрібно наріжте цибулю і потім до напівготовності з додаванням столової ложки жирних вершків або вершкового масла, трохи солі.
пиріг з зубаткою - фото крок 7
Почистіть і поріжте картоплю пластинками.
пиріг з зубаткою - фото крок 8
Розділіть тісто на три нерівні частини. Одна частина велика для низу пирога, друга поменше - для верху. Невеликий шматочок тесту залиште для прикраси.
пиріг з зубаткою - фото крок 9
Розкачайте в пласт найбільший шматок тіста, товщиною приблизно 0, 5 см.
пиріг з зубаткою - фото крок 10
Викладіть тісто на лист для випічки, на тісто кружечки картоплі, не забудьте злегка присолити, на картоплю викладіть цибулю, поперчіть.
пиріг з зубаткою - фото крок 11
На цибулю викладіть шматочки риби, рибу теж злегка підсолити.
пиріг з зубаткою - фото крок 12
Накрийте пиріг зверху шаром тіста, акуратно защипніть краю, якомога щільніше, щоб при випічці чи не підтікає сік.
пиріг з зубаткою - фото крок 13
А з останків маленького шматочка тіста зробіть прикраси, це не обов'язково, по бажанню. Робиться це дуже просто, розкачайте шматочок тесту і зробіть ножем насічки.
пиріг з зубаткою - фото крок 14
Викладіть прикраси з тіста на пиріг, зробіть одне або два отвори, через які буде виходити пар при випічці.
пиріг з зубаткою - фото крок 15
Зробіть"бовтанку" з яєчного жовтка і столової ложки молока.
пиріг з зубаткою - фото крок 16
Змастіть пиріг перед випічкою яєчної бовтанку. Випікайте при температурі 180-200 градусів від 45 до 60 хвилин, готовність картоплі перевіряйте зубочисткою.
пиріг з зубаткою - фото крок 17
Готовий пиріг перекласти на блюдо, можна змастити шматочком вершкового масла.
пиріг з зубаткою - фото крок 18
Пиріг вийшов дуже смачним, з томленою картоплею, з вершковим смаком і найніжнішої рибою. Дуже рекомендую приготувати, сім'я буде задоволена!

Схожі рецепти