Пиріг з морквяного макухи
(покроковий рецепт з фото)
Морквяний пиріг дуже смачний і рецепт приготування простий. Для морквяної випічки підходить і звичайна терта морква і макуха. Додамо в пиріг апельсинову цедру, родзинки і горіхи. Поєднання чудове!
Морквяний макуха залишається після віджимання соку. У салат, звичайно, така морква не підходить, та й для різних овочевих страв краще цілу морква взяти. А ось пироги з макухою виходять дуже вдалі, спробуйте самі. До речі, якщо не відразу використовуєте макуха, заморозьте його до потрібного моменту.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів
- Морквяний макуха - 1 Склянка
- Апельсин - 1 штука
- Грецькі горіхи - 3-5 штук
- Ізюм - 2-3 Ст. Ложок
- Настоянка - 1 Ст. Ложка
- Борошно цільнозернове - 200-220 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода гашене - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Яйця збиваємо з сіллю і цукром до піни. Додаємо морквяний макуха.
Додаємо масло і настоянку.
Додаємо родзинки і колоті волоські горіхи.
Додаємо цедру апельсина і сік з м'якоттю з половини апельсина.
Насипаємо цельнозерновую борошно і соду гашене оцтом. Все добре перемішуємо.
Тісто перекладаємо в силіконову форму і вирівнюємо шар. Щоб тісто не липнуло - намочіть руку водою. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 35 хвилин.
Морквяний пиріг готовий. Приємного чаювання!