Рецепт Пиріг з морквяного макухи фото

Пиріг з морквяного макухи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Овочі, Морква
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пироги

Морквяний пиріг дуже смачний і рецепт приготування простий. Для морквяної випічки підходить і звичайна терта морква і макуха. Додамо в пиріг апельсинову цедру, родзинки і горіхи. Поєднання чудове!

Морквяний макуха залишається після віджимання соку. У салат, звичайно, така морква не підходить, та й для різних овочевих страв краще цілу морква взяти. А ось пироги з макухою виходять дуже вдалі, спробуйте самі. До речі, якщо не відразу використовуєте макуха, заморозьте його до потрібного моменту.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Олія соняшникова - 60 мілілітрів
  • Морквяний макуха - 1 Склянка
  • Апельсин - 1 штука
  • Грецькі горіхи - 3-5 штук
  • Ізюм - 2-3 Ст. Ложок
  • Настоянка - 1 Ст. Ложка
  • Борошно цільнозернове - 200-220 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода гашене - 1 щіпка
пиріг з морквяного макухи - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 2
Яйця збиваємо з сіллю і цукром до піни. Додаємо морквяний макуха.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 3
Додаємо масло і настоянку.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 4
Додаємо родзинки і колоті волоські горіхи.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 5
Додаємо цедру апельсина і сік з м'якоттю з половини апельсина.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 6
Насипаємо цельнозерновую борошно і соду гашене оцтом. Все добре перемішуємо.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 7
Тісто перекладаємо в силіконову форму і вирівнюємо шар. Щоб тісто не липнуло - намочіть руку водою. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 35 хвилин.
пиріг з морквяного макухи - фото крок 8
Морквяний пиріг готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти