Простий рецепт морквяного торта
(покроковий рецепт з фото)
Іноді випічка на основі овочів виходить настільки смачною і апетитною, що і уявити складно. Тут я розповім простий рецепт морквяного торта. Це неймовірно ніжний, солодкий морквяний тортик.
Для приготування такого торта найкраще брати форму діаметром 24 см, тоді висота коржа вийде оптимальної, щоб його розрізати на дві частини. Крем для цього торта потрібно приготувати сметанний, тому беріть сметану високої жирності і загущувач сметани (за бажанням її можна процідити через марлю). Для декору потрібно використовувати барвник, найкраще брати гелеві, але можна і натуральні - сік шпинату і моркви.
- Цукор - 180 грам
- Горіхи - 50 грам
- Яйце - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 195 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 10 Ст. Ложок
- Ваніль - За смаком
- Загущувач для сметани - 1 штука (пачка)
- Крем - 700-900 мілілітрів
1. Яйця кімнатної температури збийте міксером до стану пишної піни. Додайте склянку цукру і збийте протягом 3 хвилин, щоб цукор розчинився. Моркву натріть на дрібній тертці і додайте до тесту.
2. Додайте рослинне масло і більшу частину борошна. Змішайте тісто міксером. Соду погасите оцтом, додайте до тесту разом з просіяного борошном. Дно форми вистелити пергаментом, викладіть тісто.
3. Надішліть в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, відразу зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин. Готовий корж перекладіть на решітку дном вгору.
4. Повністю остудіть і розріжте на дві частини. Приготуйте крем: сметану збийте міксером з ваніллю і цукровою пудрою. Додайте згущувач сметани і добре збийте міксером.
5. Частина крему пофарбуйте зеленою барвником, іншу частину - помаранчевим. На корж викладіть частина крему і розрівняйте. Накрийте другим коржем, розподіліть по ньому і по боках торта крем. Прикрасьте боки торта рубаними горіхами.
6. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте торт кольоровим кремом, намалювавши морквини. Надішліть торт в холодильник на 3-4 годину. Смачного!