Пиріг з лаваша з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Вірменський тонкий лаваш - це справжня знахідка. З нього готують безліч страв. Одне з моїх найулюбленіших рецептів про те, як приготувати пиріг з лаваша з м'ясом. Він ситний, смачний і поживний.
Пиріг з лаваша можна зробити солодким або з м'ясною, овочевий, сирною начинкою. Такий пиріг відмінно замінює звичний з тіста. До того ж, він готується набагато швидше, адже не потрібно розморожувати або замішувати тісто. В якості начинки можна використовувати м'ясо або готовий фарш, але я вважаю за краще робити фарш самостійно.
- Вірменський лаваш - 2 штуки
- Яловичина - 0, 7 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Яйце - 1 штука
- Крем - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Плавлений сир - 50 грам
1. М'ясо мою і нарізаю невеликими шматочками, цибуля очищаю і нарізаю шматочками. Пропускаю м'ясо з цибулею через м'ясорубку.
2. Через м'ясорубку пропускаю і зелень петрушки, в мисці змішую м'ясо, цибуля і петрушку, солю і перчу за смаком.
3. Лаваш розкладаю на столі, поділяю його на 2 частини, викладаю приготовлену м'ясну начинку тонким шаром.
4. Залишаю лаваш розгорнутим на 15 хвилин, потім повертаю його рулетом (в довжину).
5. Сковороду змащую маслом, викладаю на неї лаваш по центру, звертаючи його равликом.
6. Другий лаваш намазую фаршем і точно так, як і перший, повертаю рулетом, потім загортаю його навколо першого.
7. В миску вбиваю яйцо, додаю сметану і виделкою збиваю, додаю трохи зелені.
8. Масою заливаю лаваш в сковороді, посипаю тертим сиром.
9. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. До столу подаю його остиглим, смачного!