Рецепт Пиріг з лаваша з м'ясом фото

Пиріг з лаваша з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина, Лаваш
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Вірменський тонкий лаваш - це справжня знахідка. З нього готують безліч страв. Одне з моїх найулюбленіших рецептів про те, як приготувати пиріг з лаваша з м'ясом. Він ситний, смачний і поживний.

Пиріг з лаваша можна зробити солодким або з м'ясною, овочевий, сирною начинкою. Такий пиріг відмінно замінює звичний з тіста. До того ж, він готується набагато швидше, адже не потрібно розморожувати або замішувати тісто. В якості начинки можна використовувати м'ясо або готовий фарш, але я вважаю за краще робити фарш самостійно.

  • Вірменський лаваш - 2 штуки
  • Яловичина - 0, 7 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Плавлений сир - 50 грам
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 1
1. М'ясо мою і нарізаю невеликими шматочками, цибуля очищаю і нарізаю шматочками. Пропускаю м'ясо з цибулею через м'ясорубку.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 2
2. Через м'ясорубку пропускаю і зелень петрушки, в мисці змішую м'ясо, цибуля і петрушку, солю і перчу за смаком.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 3
3. Лаваш розкладаю на столі, поділяю його на 2 частини, викладаю приготовлену м'ясну начинку тонким шаром.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 4
4. Залишаю лаваш розгорнутим на 15 хвилин, потім повертаю його рулетом (в довжину).
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 5
5. Сковороду змащую маслом, викладаю на неї лаваш по центру, звертаючи його равликом.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 6
6. Другий лаваш намазую фаршем і точно так, як і перший, повертаю рулетом, потім загортаю його навколо першого.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 7
7. В миску вбиваю яйцо, додаю сметану і виделкою збиваю, додаю трохи зелені.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 8
8. Масою заливаю лаваш в сковороді, посипаю тертим сиром.
пиріг з лаваша з м'ясом - фото крок 9
9. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. До столу подаю його остиглим, смачного!

Схожі рецепти