Пиріг з курячими ніжками
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і дуже смачний пиріг, цілком собі здатний замінити як вечеря, так і обід. Пишне тісто, хрустка скоринка і божевільно смачна начинка. Ще б пак - фаршировані курячі ніжки! смакота!
Курячі ніжки для пирога неодмінно повинні бути обсмажені перед укладанням в тесті. Інакше пиріг не буде пишним.
- Молоко - 300 мілілітрів (тісто: всі продукти нижче)
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Гомілки курячі - 6 штук (начинка: всі продукти нижче)
- Цибуля - 1 штука (середнього розміру)
- Морква - 1 штука
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
Продукти для тіста.
Просійте борошно, додайте дріжджі, сіль і цукор. Влийте тепле молоко, додайте масло і замісити густе тісто. Змастіть тісто маслом і покладіть в миску під плівку. Дайте расстояться до збільшення обсягу в три рази.
Продукти для начинки.
Тонко наріжте цибулю і натріть моркву на великій тертці. Злегка обсмажте овочі на маслі. Додайте рубані горіхи і часник, посоліть і поперчіть за смаком. Помішуючи, прогрійте начинку пару хвилин. Потім вимкніть нагрів і розбийте яйце, швидко його розмішуючи. Начинка готова.
Гомілки добре промийте та висушіть. Подрежьте м'якоть навколо кісточки і відтягніть м'ясо вниз. Повідрубуйте кісточку біля самої основи. Потім виверніть м'якоть назад, відріжте залишився кінчик кістки. Посоліть і поперчіть за смаком.
Нафаршіруйте гомілки начинкою щільніше.
Обсмажте гомілки з усіх боків до легкого рум'янцю . Охолодіть до теплого стану.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на 6 частин.
Розкачайте кожну частину в овальну корж. Тісто дуже слухняне, можна працювати руками і без качалки. Викладіть на тісто гомілки і ретельно защипніть з усіх боків, формуючи подовжені трикутні пиріжки.
Покладіть пиріжки в форму і змастіть яйцем з молоком. Посипте кунжутом і дайте расстояться хвилин 20.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яного кольору. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і дайте полежати під серветкою хвилин 20.
Подавайте пиріг теплим.