Пиріг з куркою на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо пиріг з куркою на кефірі в східному стилі.
Такий пиріг можна подати як самостійне блюдо - закуску. А можна і до супу. Готуємо тісто, варимо курку, потім все з'єднуємо і обсмажуємо на маслі в сковороді.
- Борошно - 2 склянки
- Сир твердий - 200 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Курка відварна - 400 грам
- Петрушка або кріп - За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
Борошно просіяти двічі.
Додати сіль, розпушувач. На великій тертці натріть сир. Додайте його в тісто.
Влийте кефір і замісити однорідне тісто. Довольго туге, ледь липнуче до рук.
Тісто розділи 4 частини. Кожну розкачати в корж 2 см заввишки.
На центр кожного коржика покладіть подрібнене м'ясо вареної курки. Додайте подрібненої зелені. Кінець кліпу тест, закривши начинку всередині. Розкачайте качалкою тісто знову в коло.
Перенесіть плоску корж на гарячу сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте з кожного боку по 3 хвилини.
Подайте до столу, склавши стопкою. Не потрібно ще змащувати кожен пиріг. Під впливом жару і масла вони самі по собі стануть м'якими.